«Τέτοια υποδοχή δεν έχουμε ξαναδεί» είπαν
XRYSOI ELLHNES KWPHLATESΤην αποθέωση γνώρισαν οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές της κωπηλασίας από την ομογένεια του Σίδνεϊ.

Με τραγούδια, ποιήματα, ομιλίες και την παρουσία των νέων παγκοσμίων πρωταθλητών κωπηλασίας, του Λευτέρη Κόνσολα και του Σπύρου Γιάνναρους, η Αυστραλο-Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Αδελφότητα (AXEΠA) γιόρτασε την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 στο Σίδνεϊ με βασικούς προσκεκλημένους δυο «χρυσούς» Έλληνες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες ομογενείς.

Λίγο νωρίτερα -και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής- στο Sydney International Regatta Centre στο Penrith, οι Έλληνες αθλητές είχαν στεφθεί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (Men’s Lightweight Double Sculls) με διαφορά τριών δευτερολέπτων από τους Κινέζους και με τους Αυστραλούς τρίτους.

Παρουσιάζοντας αναμνηστικά πιστοποιητικά κι άλλα δώρα στους νεαρούς πρωταθλητές, ο πολιτειακός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Καλλιμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στον τελικό, δήλωσε:

«Ο Λευτέρης Κόνσολας κι ο Σπύρος Γιάνναρος μας απέδειξαν ότι η ελληνική ψυχή συνεχίζει να κτυπά δυνατά, παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Σαν ΑΧΕΠΑ, είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να ανεβάσουν την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί της κατηγορίας τους»

Τόσο ο 25χρονος Λευτέρης Κόνσολας όσο κι ο 21χρονος Σπύρος Γιάνναρος τόνισαν την ευγνωμοσύνη τους προς την ΑΧΕΠΑ για την συμπαράστασή τους καθώς και τον θαυμασμό τους για την υποδοχή που τους πρόσφερε η ομογένεια του Σίδνεϊ. «Τέτοια υποδοχή δεν έχουμε ξαναδεί. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας» δήλωσε ο Σπύρος Γιάνναρος

H ΑΧΕΠΑ της Νέας Νότιας Ουαλίας είχε εξασφαλίσει φιλοξενία τόσο στους αθλητές όσο και στον ομοσπονδιακό τεχνικό τους Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, σε συνεργασία με την Λημνιακή Αδελφότητα ΝΝΟ και την Μυτιληνιακή Αδελφότητα ΝΝΟ. Στις επίσημες ανακοινώσεις της, η διοίκηση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ευχαρίστησε θερμά την ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ για αυτή την ευγενική κίνηση.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.