Μετά την εκτέλεση του Μάριους, της νεαρής καμηλοπάρδαλης, που προκάλεσε σάλο παγκοσμίως, τώρα σκότωσαν και τέσσερα λιοντάρια – Μόλις 10 μηνών τα δύο λιονταράκια
zwologikos kiposΧωρίς έλεος συνεχίζει τις πρακτικές αναλγησίας κατά των ζώων που φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης, που πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί στο στόχαστρο φιλόζωων και μη για την εκτέλεση μιας καμηλοπάρδαλης, παρουσία μάλιστα κοινού.

Πριν καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις αυτές οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκότωσαν τέσσερα λιοντάρια, προκαλώντας νέα κατακραυγή. «Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρα και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους» ανέφερε σήμερα η διεύθυνση.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα δύο μικρά, ηλικίας μόλις 10 μηνών, θα σκοτώνονταν από το νέο αρσενικό που παρέλαβαν μόλις του δινόταν η ευκαιρία. Τα λιοντάρια σκοτώθηκαν την Δευτέρα καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο «σπίτι» για αυτά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κήπου. Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.

Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ζωολογικού κήπου σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι θα γνωριστεί με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του κήπου δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να σκοτωθεί η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.