ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

        ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥΜέσα σε ένα πολιτικό τοπίο ρευστό και με ταχύτητα μεταβαλλόμενο από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί, σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας, προώθησης της Δημοκρατίας, άμβλυνσης της κρίσης. Με τη δύναμη των πολιτών ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παράγοντα λύσεων τοπικών, που πλέον έχουν και εθνικό χαρακτήρα. 

       Με αυτές τις σκέψεις, έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια συνεννόησης-  συσπείρωσης των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν αναφορά στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, που πρώτη φορά επιχειρήθηκε, ξεπερνώντας τη μέχρι τώρα, πρακτική.

Στη διαδικασία αυτή προσκλήθηκαν άνθρωποι από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής, παραβρέθηκαν ή έγιναν συζητήσεις μαζί τους.

Προσκλήθηκαν πολιτικοί φορείς, εκτός αυτών που είχαν ήδη εκδηλώσει άλλες πολιτικές αναζητήσεις.

Προσκλήθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών χώρων, νέοι άνθρωποι, πολίτες με συμμετοχή στα κοινά.

Η πρόσκληση συμμετοχής για αντικειμενικούς λόγους δεν έφτασε σε όλες και όλους και ζητάμε κατανόηση για αυτό.

Μέσα από μία ειλικρινή συνεργασία, οι σκέψεις έγιναν δεσμεύσεις. Οι δεσμεύσεις, μπορούν να γίνουν ελπίδα.

Από την διαδικασία αυτή, προέκυψε ομόφωνα η πρόταση υποψηφιότητας της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ως Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόσωπό της συγκλίναμε, συμφωνήσαμε και βρήκαμε τις απαραίτητες εγγυήσεις οι συμμετέχοντες.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι οι ιδιότητες των προσώπων, σε συνδυασμό με τις πολιτικές ιδιότητες της πρωτοβουλίας, μπορούν να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τη Δυτική Μακεδονία.

Γνωρίζουμε καλά, ότι προϋπόθεση, για την επιτυχία μιας αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας (πριν και μετά τις εκλογές) αποτελεί η κινητοποίηση της κοινωνίας. Η συμμετοχή των πολιτών, στην οποία προσβλέπουμε.

Καλούμε στην κοινή προσπάθεια, τις δυνάμεις που πιστεύουν  στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης,  ομάδες και πρόσωπα από τα κοινωνικά κινήματα και τους επαγγελματικούς χώρους, κόμματα και πολιτικές κινήσεις, πολιτικούς σχηματισμούς, μα πάνω από όλα καλούμε τους ενεργούς πολίτες, που αγαπούν τον τόπο και πιστεύουν στις δυνατότητές του.

Ιδιαίτερα απευθύνουμε πρόσκληση στη νέα γενιά, που πρέπει να δώσει δυναμικά παρών στον αγώνα για τη Δυτική Μακεδονία που μας αξίζει.

Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι όμηρος διλημμάτων που θέτει η Κεντρική πολιτική σκηνή, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καθημερινότητα, τα τοπικά προβλήματά μας, την τοπική ανάπτυξη, το όραμά μας για τον τόπο που ζούμε.

Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους και όλες για να αγωνιστούμε μαζί, για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

                  Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

                                                            Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.