ΓΡΕΒΕΝΑΗ Συνεργασία Πολιτών Γρεβενών, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο ανοικτών συνελεύσεων, κατέληξε στη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και αρχών που διέπουν την πρωτοβουλία μας, καθώς και κατάλογο προγραμματικών θέσεων για τον Δήμο Γρεβενών.

Σε μια πόλη που όλες οι αποφάσεις παίρνονταν πίσω από βαριές πόρτες από μια μικρή ομάδα θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων, συζητήσαμε μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για τους τρόπους διαφυγής από το τούνελ του κυνισμού, του αδιεξόδου, της αναξιοκρατίας και της επαναφοράς στην καθημερινότητα όρων όπως παραγωγική διαδικασία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας την επιβολή του δόγματος του σοκ , όπου μέσα από τις στάχτες της κυβερνητικής πολιτικής προβάλει σαν μοναδική λύση η ταύτιση με τον εμπρηστή. Ο Δήμος αποτελεί μια μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Δύο πρόσωπα, που ασκούν εξουσία από διαφορετικές θέσεις, προερχόμενοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο και δυστυχώς με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα για την πόλη των Γρεβενών, δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν της ίδιες καταστροφικές πολιτικές που ασκούν τα τελευταία χρόνια. Μετέτρεψαν τα Γρεβενά σε μια πόλη ανέργων, εγκλωβισμένων σε ένα βάρβαρο αστικό περιβάλλον χωρίς διέξοδο διαφυγής, και τα χωριά των Γρεβενών σε ένα εχθρικό περιβάλλον για όποιον νέο θέλει να ζήσει και να παράγει σε αυτά.

Ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη μας, ένα κλίμα τεχνικής πόλωσης από τους δυο επίσημους κομματικούς υποψήφιους της κυβέρνησης. Ένα κλίμα που βολεύει και τους δυο, γιατί κρύβει την απουσία ολοκληρωμένης πρότασης για τον τόπο. Οι προοδευτικοί πολίτες των Γρεβενών θέλουν να εκφράσουν κάτι καινούργιο, όχι σε πρόσωπα, όχι σε ηλικία, αλλά σε προτάσεις για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Η γενική συνέλευση της Συνεργασίες Πολιτών Γρεβενών, με πρότεινε ομόφωνα να τεθώ επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία εκλογικού σχήματος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αποδέχτηκα την πρόταση της συνέλευσης και καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες των Γρεβενών σε συστράτευση στον αγώνα μας, που πρώτα από όλα είναι αγώνας για επιβίωση. Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ.

Τη Δευτέρα 10/3/2014 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί ανοικτή γενική συνέλευση της δημοτικής κίνησης με θέματα:

α) προγραμματισμός κινήσεων και δράσεων μέχρι τις δημοτικές εκλογές

β) δημιουργία ψηφοδελτίων.

Καλούμε τους προοδευτικούς Δημότες να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις της δημοτικής κίνησης για την συνδιαμόρφωση απόψεων και θέσεων.

Ευθύμης Καραστάθης

μέλος Συνεργασίας Πολιτών Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.