Αγχωτική νίκη του Πανθρακικού απέναντι στον... άνετο ΕργοτέληΠλέον, στον Πανθρακικό δεν μπορούν να κρύβονται, καθώς η ομάδα έχει 37 πόντους και απέχει 12 από την επικίνδυνη ζώνη, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, μετά την επικράτηση με 2-1 του Εργοτέλη.

Το δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Μπεν Σαμπάτ με άπιαστο σουτ από μακρινή απόσταση στο 20ο λεπτό. Ζευγάρωσε τα τέρματα για την ομάδα της Κομοτηνής ο Καθάριος στο 20’ του δεύτερου μέρους. Μείωσε εννέα λεπτά μετά ο Μπουχαλάκης με αρκετή δόση τύχης, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη φετινή Superleague σε 24 εμφανίσεις.

Στους 32 βαθμούς παρέμεινε ο Εργοτέλης, που έχει να νικήσει σχεδόν έναν μήνα, όταν και είχε πάρει «διπλό» στα Χανιά επί του Πλατανιά και από τότε μετρά δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Το ματς

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αν και φιλοξενούμενος, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 3ο λεπτό με τον Ιμπραίμ να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Ωστόσο, ο Πανθρακικός… ανέβηκε σταδιακά, παίρνοντας τον έλεγχο του ματς, χωρίς να δημιουργήσει τις πολλές ευκαιρίες, αλλά πάταγε καλύτερα από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, η ομάδα του Μάκη Μάντζιου παρότι κατάφερνε να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων, δυσκολευόταν να τελειώσει φάση εντός αυτής, δοκιμάζοντας την τύχη τους οι «πράσινοι» με μακρινά σουτ, τα οποία ήταν αρκετά άστοχα. Ωστόσο, τα κατάφερε ο αμυντικός του Πανθρακικού, Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ, πιάνοντας ένα εκπληκτικό σουτ από μεγάλη απόσταση με την μπάλα να καταλήγει στο… παραθυράκι του Στοίκοβιτς.

Οι Κρητικοί δεν είχαν άλλο σουτ στο πρώτο μέρος, καθώς τις λίγες φορές που έφθασαν ή πλησίασαν στην εστία του αντίπαλου, τα χάλασαν λίγο πριν το τέλος.

Το ματς ήταν σφιχτό και στην επανάληψη, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε, ενώ δημιουργούσε φάσεις κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Στο δεύτερο γκολ έβαλε το πόδι του και πάλι ο Ισραηλινός αμυντικός, Μπεν Σαμπάτ, κάνοντας εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Καθάριο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Αθανασιάδη.

Με την είσοδο του Μπουχαλάκη ο Εργοτέλης έγινε πιο δημιουργικός και τον ένιωσε πιο πολύ η άμυνα του Πανθρακικού, που υποχώρησε μετά το 2-0. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα μπορούσε να μειώσει στο 70’, αλλά το κατάφεραν ύστερα από φάση διαρκείας οι Χαντί, Μονακιέλο και Μπαντιμπαγκά.

Ο Μπουχαλάκης κατάφερε να σκοράρει στο 74’, όντας τυχερός, με το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή με το… κακό του πόδι να κοντράρει στον Σαρακατσάνο και να καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό συνέβη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η μπάλα βρήκε στο τείχος, μετά από την εκτέλεση φάουλ του νεαρού μέσου και στρώθηκε στον Μονακιέλο, όμως υποδείχθηκε σε θέση off-side.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδη, Μπεν Σαμπάτ (66’ Λαδάκης), Σαρακατσάνο, Ίγκορ, Χρήστου, Καθάριο (79’ Μολίνα), Έμποου, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Τζάνης (69’ Παπαγεωργίου), Ντιόγκο.

Στον πάγκο οι: Σέρεμετ, Σεϊδάν, Μακρυδημήτρης, Χασομέρης.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης):Στοϊκοβιτς, Πίτσος (63’ Μπουχαλάκης), Αντελέγιε, Τζανακάκης (85′ Γιοβάνοβιτς), Ιμπραΐμ, Καρντόσο (79’ Αζίζ), Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Χαντί, Μονακέλο.

Στον πάγκο οι: Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Κούτρης, Σαρρής.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.