Ο Απόλλων... δροσίστηκε και άφησε τον Πλατανιά να «καίγεται»Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 3-1 του Πλατανιά στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Δύο γκολ πέτυχε ο Αμπροουζ (17΄ και 64΄) για την «ελαφρά ταξιαρχία» και ένα ο Σόντερμπεργκ στο 4΄, ενώ για τους Χανιώτες, που παραμένουν στη 16η θέση η οποία οδηγεί στα μπαράζ, σκόραρε στο 29΄ ο Τετέ.

Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, είναι ιδανικό για μία ομάδα να ξεκινά με γκολ και αυτό ακριβώς πέτυχε ο Απόλλωνας. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λουσέρο εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Σόντερμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ και να αντιδράσουν, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε στο 15΄ την κεφαλιά του Γουνδουλάκη, και είδαν δύο λεπτά αργότερα την “ελαφρά ταξιαρχία” να διπλασιάζει τα τέρματά της. Μετά από δυνατό σουτ του Κόρμπου που «τράνταξε» το δοκάρι η μπάλα στρώθηκε στον Αμπροουζ, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι έδειχνε να μπαίνει από την αρχή σε… ροή για τον Απόλλωνα, όμως ο Πλατανιάς κατάφερε με περίεργο τρόπο στο 29΄ να μειώσει. Ο Τζόρβας έχασε τη μπάλα σε μία φαινομενικά εύκολη φάση, ο Γουνδουλάκης έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και τελικά ο Τετέ την έσπρωξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1, σκορ που δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.

Η κρητική ομάδα όφειλε να ανοιχτεί στο β΄ μέρος και να ψάξει την ισοφάριση, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που δημιούργησε τις ευκαιρίες. Ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε τα σουτ του Μίνγκα στο 48΄ και του Λουσέρο στο 61΄, δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα στο 64΄, όταν ο Αμπροουζ έκλεψε τη μπάλα από τον Φαϊσκα και δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Οι προσπάθειες του Πλατανιά στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν σπασμωδικές και σε καμία περίπτωση δεν πρόδιδαν ομάδα που δίνει «τελικό» παραμονής.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Κόρμπος, Κανακούδης – Αγκιλέρα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας (75΄ Φαρινόλα), Λουσέρο, Αμπροουζ (71΄ Κανακούδης), Πετρόπουλος (88΄ Ντάλμπεργκ), Παντελιάδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας (69΄ Μπέλιτς), Γιαχία, Φαϊσκα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Τόρες, Αγκιλέρα (71΄ Θέρα), Φερνάντες (51΄ Μενδρινός).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.