«Διπλό» του Αστέρα μέσα στην Ξάνθη με γκολ του ΜπαράλεςΜε το γκολ του Τζερόνιμο Μπαράλες στο 60ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε μέσα στη Ξάνθη την τοπική ομάδα, με 1-0, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν συνολικά καλύτερη, δίκαια κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης και ανέβηκε (προσωρινά) στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη είχε την υπεροχή, αλλά ο Αστέρας τις ευκαιρίες. Η ομάδα της Τρίπολης μπορεί να μην είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, αλλά ήταν πιο ουσιαστική και είχε τις καλύτερες στιγμές για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή στο 23ο λεπτό. Τότε ο Μπαράλες έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Καράσκο, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Εξι λεπτά αργότερα η δεύτερη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα. Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Μπαράλες συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Η Ξάνθη συνέχισε να έχει φλύαρη υπεροχή και ο Αστέρας να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 36′ ο Ντε Μπλάσις έβγαλε τετ-α-τετ τον Καράσκο, τον οποίο πρόλαβε με έξοδο ο Κυριακίδης. Ο Ντε Μπλάσις πήρε το… ριμπάουντ, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα και να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή του Μπαντή. Αντίθετα η ομάδα της Τρίπολης πιο συγκροτημένη έφθανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και στο 60ο λεπτό κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Μπαράλες από θέση μέσα αριστερά, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Μετά το γκολ το παιχνίδι «άναψε» και οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ο Νίκος Κεχαγιάς μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, βάζοντας τον Ράνο στη θέση του Σολάρι, δίπλα στον Σολτάνι στη γραμμή κρούσης. Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν την επιθετική πρωτοβουλία της ομάδας του και στο 71ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράνος στην πρώτη του επαφή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η Ξάνθη πίεζε περισσότερο την άμυνα του Αστέρα, αλλά στο 82′ ο Κάφα ήταν αυτός, που με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει το σκορ για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις η Ξάνθη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, καθώς σουτ του Κάλβο βρήκε το δοκάρι του Μπαντή και τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα της Τρίπολης κατέκτησε μια ακόμη σημαντική νίκη.

Ο διαιτητής Κουκουλάκης (Ηρακλείου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπαξεβανίδη, Μαρέ – Εντό, Κουρμπέλη, Σανκαρέ, Ναβάρο, Κάφα.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μάρτινς, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (69′ Ράνος), Χοσέμι (77′ Μαρέν), Κάλβο, Φλίσκας, Μάνταλος (82′ Τριάδης), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (82′ Ναβάρο), Μπαράλες (88′ Χουάνμα), Καράσκο (74′ Κάφα), Κουρμπέλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.