pasΕνδεχομένως, πιο εύκολα κι απ’ όσο το είχε… σχεδιάσει εξ’ αρχής ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Χανιά!

Στο… επιδόρπιο της 27ης αγωνιστικής, οι Ηπειρώτες επικράτησαν 2-1 του Πλατανιά και ουσιαστικά «αγκάλιασαν» την παραμονή τους και για του χρόνου, φτάνοντας τους 35 πόντους.

Στο 11’ ο Μπέριος έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, προς στιγμήν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κατάι (23’), ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κολοβέτσιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ένα σκορ, που άφησε τους Κρητικούς τρίτους απ’ το τέλος (στη θέση του μπαράζ) κι ενώ την άλλη εβδομάδα πάνε στον «τελικό» με τον Απόλλωνα Σμύρνης (στο +1).

Το ματς:

Ο Πλατανιάς ήθελε «υποχρεωτικά» τη νίκη. Και η διάθεσή του να την κυνηγήσει, το φανέρωσε. Με τον Κατάι να είναι αρκετά ορεξάτος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Αυτά τα «όνειρα» όμως τα… γκρέμισε γρήγορα-γρήγορα ο Μπέριος. Διότι μόλις στο 11’ πήρε ωραία την κεφαλιά από κοντά –αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο- και «εκτέλεσε» τον Περιστερίδη για το προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα! Κι ενώ η βροχή συνεχιζόταν, κι ενώ οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν το έβαζαν κάτω, την ίδια ώρα δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους που ήθελαν.

Κι έψαχναν μια «έμπνευση» της στιγμής. Η οποία ήρθε στο 23’ μέσα σε αποθέωση. Γιατί ο Τόρες έβγαλε «μαγική» μπαλιά στον Κατάι, με τον τελευταίο να πιάνει από κοντά την «βολίδα» και να αναπτερώνει τις ελπίδες της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κι ενώ δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, εντούτοις οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν σχεδόν μηδαμινές. Διότι, κακά τα ψέματα, κάποια αδύναμα σουτ εκατέρωθεν, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες και «απειλές». Και μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια σε πλήρη ισορροπία.

Ο Πλατανιάς μπήκε «φουριόζος» (και) στο δεύτερο μέρος. Κι αν η… ροή της αναμέτρησης έδειχνε προς την πλευρά των γηπεδούχων, στο 61’ τους «κόπηκαν» τα πόδια για δεύτερη φορά. Ο Ίλιτς το… πήρε πάνω του, απελευθερώθηκε ωραία, πάσαρε στον Κολοβέτσιο κι ο τελευταίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, όπου από κοντά έδωσε για δεύτερη φορά προβάδισμα στον ΠΑΣ, «τιμωρώντας» την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων του. Ο Αναστασιάδης πέραν της –δεδομένης- βοήθειας της Παναγιάς, ήθελε κι αυτήν απ’ τον πάγκο του. Γι’ αυτό και προχώρησε γρήγορα σε αλλαγές, ρίχνοντας «μέσα» τους Βλαχοδήμο και Σιαλμά.

Αμφότεροι, όμως, δεν έδωσαν το… κάτι παραπάνω απ’ τη στιγμή που πέρασαν στον αγώνα. Και μέχρι το 80’ δεν είχαν μπει στο «πνεύμα». Από ‘κει και ύστερα, ο πρώτος ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά όλες του οι προσπάθειες –καλές και κακές- έφευγαν είτε ψηλά άουτ, είτε ελάχιστα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, όπως και να ‘χει. Και ο Τσάβες –που εξίσου είχε μπει στον αγώνα νωρίτερα- παραλίγο στην επανεμφάνισή του να σκοράρει, αλλά δεν του… ‘βγαινε! Και κάπως έτσι το 2-1 έμεινε ως το φινάλε, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίσει πολύ σημαντική νίκη και να «βυθίζει» κι άλλο τον Πλατανιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς: Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Ζαραδούκας, Γιαχία (74’ Μενδρινός), Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (64’ Σιαλμάς), Κατάι, Μπέλιτς (64’ Βλαχοδήμος), Τόρες

Στον πάγκο: Κοκκάλας, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης, Θέρα

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (72’ Κίτσου), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος (63’ Τσάβες), Ίλιτς (83’ Λεάντρο)

Στον πάγκο: Αμπάρης, Σκόνδρας, Σονγκό,, Χαρίσης

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.