Δεν είναι μόνο οι κινητήρες που αλλάζουν…

f1Απονομή διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, μόνιμοι αριθμοί στους οδηγούς, όριο δαπανών και επιβολή ποινής 5 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν  κατά τη συνεδρίαση της F1 Strategy Group και της Formula One Commission στο Παρίσι.

Αποφάσεις οι οποίες έχουν την έγκριση της FIA και που θα εφαρμοστούν από το νέο Πρωτάθλημα εξαιρουμένης αυτής που αφορά στο όριο δαπανών, η οποία θα ισχύσει από το 2015.

Αναλυτικά…

Απονομή διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα

Αποτελεί τη σημαντικότερη από τις νέες αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2014. Σύμφωνα με την απόφαση, οι βαθμοί που θα απονέμονται σε πιλότους και κατασκευαστές στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θα διπλασιάζονται. Για παράδειγμα, ο νικητής του αγώνα δεν θα πάρει 25 βαθμούς, αλλά 50.

Αυτή η αλλαγή γίνεται με στόχο να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν ζωντανό το ενδιαφέρον της μάχης του Πρωταθλήματος.

Όριο δαπανών

Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα ισχύσει το όριο δαπανών ανά έτος για κάθε ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας που θα απαρτίζεται από μέλη της FIA, τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και τις ομάδες, η οποία θα ετοιμάσει τους κανονισμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2014.

Μόνιμοι αριθμοί στους οδηγούς

Από το 2014 οι πιλότοι θα επιλέγουν τους αγωνιστικούς τους αριθμούς που θα τους συντροφεύουν στην καριέρα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους στη Formula 1. Οι οδηγοί θα επιλέξουν έναν αριθμό από το 2 έως και το 99.

Το No 1 θα χρησιμοποιείται μόνο από τον εκάστοτε Πρωταθλητή.

Σε περίπτωση που δύο η περισσότεροι πιλότοι επιλέξουν τον ίδιο αριθμό, τον πρώτο λόγο στην επιλογή θα τον έχει εκείνος που τερμάτισε ψηλότερα στο προηγούμενο Πρωτάθλημα.

Ποινή 5″

Από την επόμενη χρονιά θα έχουμε την επιβολή μιας νέας ποινής, διάρκειας 5 δευτερολέπτων. Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί η εν λόγω «καμπάνα» θα αποφασιστεί από την F1 Commission. Το πιθανότερο είναι ότι θα προστίθεται στο χρόνο του οδηγού μετά το τέλος του αγώνα.

μένιος κατής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.