Νίκες για Πανιώνιο, Παναιτωλικό

Άνθισε τριφύλλι στην Κομοτηνή, ο Αστέρας το έφερε... τούμπαΜε νίκη ανατροπή ο Αστέρας υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη συνεχόμενη ήττα του (Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα, που επικράτησε στην Τρίπολη 2-1 του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ανωτερότητα του «δικέφαλου του Βορρά» δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες στην άμυνα και η ομάδα Στέφενς βρέθηκε από τον παράδεισο… στην κόλαση.

Το τέρμα του Αθανασιάδη στο 60’ δεν αιφνιδίασε τους Αρκάδες που απάντησαν άμεσα με τον Γκοϊάν (65’), να εκμεταλλεύεται την κακή λειτουργία στις στημένες φάσεις και να κάνει το 1-1. Η ομάδα του Βεργέτη πήρε τα πάνω της μετά την ισοφάριση και πίεσε για το δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε χάρη στην ευγενική… χορηγία του Μαντούρο. Ο Ολλανδός μέσος έκανε τραγικό διώξιμο στο 78’ και ο Χουάνμα μπήκε στη φάση και με εξουδετερωμένο και τον Γλύκο χάρισε τη νίκη, 2-1, στην ομάδα του.

Δεύτερη σερί ήττα για τον ΠΑΟΚ που βλέπει τη δεύτερη θέση να απειλείται και πλέον πηγαίνει με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με την Μπενφίκα την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα.

Το ματς:

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Ο Αστέρας Τρίπολης αν και έδειχνε να πατάει κάπως καλύτερα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την επιθετική του τριάδα και δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου τον Γλύκο. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό με το πέρασμα των λεπτών, όταν και ο Νάτχο «απελευθερώθηκε» αλλά τις μπαλιές του Ισραηλινού δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί ο Αθανασιάδης, που έδειχνε να βρίσκεται μακριά απ’ τον καλό του εαυτό.

Ο ρυθμός του «δικέφαλου του Βορρά» έπεσε όταν οι Αρκάδες επιχείρησαν να ανεβάσουν κάπως τις γραμμές τους στο γήπεδο. Πάντως, η αδυναμία της ομάδας του Βεργέτη τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην εκτέλεση ήταν εμφανής με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να βρει και πάλι τον τρόπο για να κρατήσει τους γηπεδούχους «εγκλωβισμένους» στο μισό γήπεδο. Η υπεροχή της ομάδας του Στέφενς, ωστόσο, δεν έφερε κάποια κλασική ευκαιρία και με τον Αστέρα να είναι εντελώς ακίνδυνος το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου χάλασε. Από τη μία πλευρά, ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και περιόρισε τον ΠΑΟΚ, ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φέρουν με την ίδια ευκολία την μπάλα στην περιοχή του Μπαντή. Αποτέλεσμα το κέντρο να «γεμίσει» με παίκτες και το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Σ’ ένα σημείο πάντως που το ματς έδειχνε να είναι «νεκρό», ο Νάτχο έδωσε τη λύση και με εξαιρετική μπαλιά στον Αθανασιάδη «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων στο 60ο λεπτό.

Ο Αστέρας χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει ιδιαίτερα έφερε τη μπάλα στην περιοχή της ομάδας του Στέφενς και οι αμυντικοί του Ολλανδού του άνοιξαν τον δρόμο… για την ισοφάριση. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είδε τον Γκοϊάν να μην συγχωρεί την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και να νικάει τον Γλύκο στο 65’. Το παιχνίδι έγινε αρκετά γρήγορο μετά το γκολ των δύο ομάδων γεγονός που έδειξε να ευνοεί την ομάδα του Βεργέτη, που χάρη στο τραγικό λάθος του Μαντούρο βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 με τον Χουάνμα στο 78’. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση όμως δεν έλειψε το καθαρό μυαλό από τις ενέργειές του και το 2-1 δεν άλλαξε.


Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (55’ Τσαμπούρης), Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (70’ Κάφα), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (82’ Κουρμπέλης)

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Σέτι, Γκρατσίνι, Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (75’ Λαζάρ), Ολίσε (80’ Λίνο), Χούσεν (80’ Κουλούρης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Νίνης, Τζαβέλλας

Διαιτητής: Δ. Θάνος

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός  πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή (Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 0-2),

ενώ στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος επικράτησε του ΠΑΣ (Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0).

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης έμεινε στο μηδέν με τη Βέροια (Άρης – Βέροια 0-0),

ενώ ο Παναιτωλικός πήρε δύσκολη νίκη από τον Απόλλωνα (Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 2-1).

Σάββατο
Ξάνθη – Καλλονή 1-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-0
Ολυμπιακός – Πλατανιάς  4-2

Κυριακή
Αστέρας-Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2
Αρης – Βέροια 0-0
Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 2-1
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 0-2

Δευτέρα
19:30 Εργοτέλης – ΟΦΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγ.)

1. Ολυμπιακός 71
2. ΠΑΟΚ 51
3. Ατρόμητος 49
4. Παναθηναϊκός 46
5. Αστέρας Τρίπολης 45
6. Πανθρακικός 34
. Παναιτωλικός 34
8. ΠΑΣ Γιάννινα 32
9. Εργοτέλης 30 -24αγ.
. ΟΦΗ 30 -24αγ.
11. Ξάνθη 29
. Καλλονή 29
13. Λεβαδειακός 27
. Πανιώνιος 27
15. Απόλλων Σμύρνης 25
16. Πλατανιάς Χανίων 22
17. Βέροια 20
18. Άρης 18

sport-fmδολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.