Την… μπασκετική ΑΕΚ συνέχισε να μιμείται (σε σκορ) αυτή του ποδοσφαίρου!

aek«Χαρμανιασμένη» απ’ την αποχή της απ’ τη δράση, η «Ένωση» προσέφερε ξανά θέαμα και νέα οκτάρα (8-1) επί του άτυχου Περιστερίου.

Όργια απ’ τον Βαγγέλη Πλατέλλα, που έκανε χατ-τρικ κι έβγαλε δυο ασίστ και μαζί με τους Μπρέσεβιτς, Ντακόλ (πέτυχαν από δυο γκολ) και Πόποβιτς (σκόραρε μετά από καιρό) υπέγραψαν τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων».

Τέλος η τιμωρία του άδειου ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, που αγωνίστηκε τελευταία φορά σήμερα με άδειες εξέδρες, αλλά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ξεχειλώσει κι άλλο τη διαφορά απ’ τον δεύτερο του 6ου ομίλου στη Γ’ Εθνική.

Πώς έπαιξε

Στόχος της ΑΕΚ (και) σήμερα ήταν τα πολλά γκολ. Ποιος ο λόγος λοιπόν να χρησιμοποιήσει άλλη «συνταγή» απ’ αυτή που έφερε τα οκτώ απέναντι στον Μανδραϊκό. Έτσι -με εξαίρεση τον τερματοφύλακα, όπου δόθηκε χρόνος συμμετοχής και στον Βούρα- ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με το τελευταίο παιχνίδι της «Ένωσης».

Και διαμόρφωσε το γνώριμο 4-2-3-1 με τον εξής τρόπο: Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Πόποβιτς (δεξιά), Ντακόλ (επιτελικός) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Τα πάρτι της ΑΕΚ στους εντός έδρας αγώνες έσφυζαν από ζωή στις εξέδρες. Από κόσμο κι ωραία ατμόσφαιρα. Τα πριβέ πάρτι της «Ένωσης» όμως, σφύζουν από… θέαμα. Για δεύτερο σερί ματς λοιπόν που οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν χωρίς τον κόσμο τους, έπνιξαν στα γκολ τον καημό τους. Μαζί με τον -νέο άτυχο- αντίπαλο. Που πριν προλάβει καν να καταλάβει τι έγινε, είχε γίνει το επόμενο θύμα του αγριεμένου Μπρέσεβιτς (με άλλα δυο σεντερ-φορίσια γκολ).

Και πριν πάει στο ημίχρονο για να πάρει ανάσα, είχε πληρώσει ήδη ακριβά την ισοπαλία που πήρε στον α’ γύρο. Κυρίως εξαιτίας του υπέροχου Πλατέλλα. Διότι ο νεαρός «δαίμονας» δεν αρκέστηκε στο να βάλει κι εκείνος τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (με όμορφο σόλο). Αλλά φρόντισε να βάλει κι αυτό του Ντακόλ -που το προσπαθούσε επίμονα. Με υπέροχη «σκαφτή» πάσα, η οποία κατέληξε στο πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου έπειτα από καιρό.

Και μιας κι ανέλαβε να «φτιάξει» και τους συμπαίκτες του, δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει… έτσι τον Πόποβιτς. Σερβίροντάς του κι εκείνου ένα γκολ, πριν «κολατσίσει» ο ίδιος τ’ ομορφότερο του ματς: Μ’ ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ που σπάνια συναντάς -όχι στη Γ’ Εθνική- αλλά γενικώς σ’ ελληνικά γήπεδα. Όταν, δε, το Περιστέρι… τόλμησε να μειώσει (με ωραίο βολέ του Μπέλη), η τιμωρία απ’ την ΑΕΚ ήταν επίσης σκληρή.

Κι ας προσπάθησε το… δοκάρι να σώσει τα προσχήματα (χαλώντας όμορφη προσπάθεια του Ντακόλ). Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το δεύτερο γκολ -που δικαιούταν- από μια ακόμα καλή ενέργεια του Τσουκαλά. Κι επειδή περισσότερο από κάθε άλλον, τη σημερινή παράσταση δικαιούταν να κλείσει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της, ο Πλατέλλας βρέθηκε εκεί που έπρεπε λίγο πριν το τέλος. Για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ και το μαρτύριο ενός ακόμα φιλοξενούμενου στο ΟΑΚΑ.

Φάσεις και γκολ:

Οι συνθέσεις των ομάδων

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας (65’ Σταθάκης), Τσουκαλάς, Κορδέρο (79’ Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Πόποβιτς, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (73’ Γροντής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παληαρούτας, Τσούπρος, Αργυρίου, Καραγκιολίδης

Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Γιάννης Τάπρατζης): Τικταπανίδης (76’ Κέμπας), Πλέστης (54’ Ηλιάδης), Βασίλογλου, Ποστόλης, Μήλιος, Χέλμης, Μπόσιος, Πλέστης, Συράκος (81’ Τσαβαλιάς), Μπέλης, Χρόνης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Λιαγκόζης, Κλουβάτος, Παναγόπουλος, Ιατρούδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμπρος (Κέρκυρας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.