Πρόταση για αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τον εισαγγελέα Εφετών. Ποια θα είναι η βασική προϋπόθεση. Δεν είναι βέβαιο ότι ο κατηγορούμενος θα τη δεχθεί

layrentiadhsΤην αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ, εισηγήθηκε προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης.

Προϋπόθεση είναι, τα χρήματα αυτά να μην προέρχονται από δεσμευμένους λογαριασμούς του επιχειρηματία. Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δυο αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια εμπλοκή με την κατάθεση της πρότασης, καθώς λόγω τυπογραφικού λάθους ο εισαγγελέας την πήρε πίσω και θα την καταθέσει επισήμως και πάλι το πρωί της Παρασκευής. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι ο επιχειρηματίας θα δεχθεί να αποφυλακιστεί, καθώς σε τρεις μήνες συμπληρώνεται το 18μηνο και θεωρεί ότι το ποσό της εγγύησης είναι πολύ μεγάλο.

Στο νοσοκομείο Κορυδαλλού με βαριές κατηγορίες

Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι κρατούμενος, από τον περασμένο Δεκέμβριο, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Είναι επίσης κρατούμενος και για υπόθεση, που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ θα βρεθεί σύντομα για απολογία και ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων, που έλαβε η εταιρεία Alapis.

Ο επιχειρηματίας, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Η πρόταση για τους άλλους κατηγορούμενους

Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγείται να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας, οι επίσης προφυλακισμένοι για την υπόθεση της τράπεζας Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας κρίνει ότι για την υπόθεση της Proton, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι περισσότεροι εκ των 48 κατηγορουμένων για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να γίνει δεκτό αίτημα του Αντ. Αθανάσογλου, δια του συνηγόρου του, Στέλιου Γκαρίπη, ώστε να αποδεσμευθεί πόσο 300.000 ευρώ από λογαριασμό στην Ελβετία με συνολικό ποσό δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι εκτός κατηγορίας, προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου.

Για την υπόθεση θα λάβει απόφαση τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση βουλεύματος.

Ποιοι παραπέμπονται και ποιοι απαλλάσσονται

Οι 29 οι οποίοι παραπέμπονται για υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Σαραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Γραμματική Αρβανίτη, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Μπαλλής, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Παπασπηλίου, Παντελεήμων Ντεβεντζής, Αντώνης Ρογκόπουλος, Γεώργιος Γεωργάρας, Ηλίας Μακρής, Ιωάννης Μπαϊλάν, Ιωάννα Τόρρη, Βασίλειος Καραμούζης, Κωνσταντίνος Μούτσος, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Άννα Παριανού, Βασίλειος Γραβάνης, Στυλιανός Κυμπαρίδης, Κυριάκος Δαμηλάκος, Παναγιώτης Δαμηλάκος, Βρασίδας Δαμηλάκος, Γεώργιος Κυριακίδης, Πέτρος Κυριακίδης, Ελένη Σκούρα και Περικλής Λίβας.

Δεν παραπέμπονται και απαλλάσσονται: Θόδωρος Ασημακόπουλος, Αντώνης Δελατόλλας, Νικόλαος Λαζαρίδης, Ιωάννης Σκολίδης, Δημήτριος Σακκάς, Παναγιώτης Καραγιαννάκος, Σπύρος Μπουφίδης, Μαρίνα Νικολίτση, Ιωάννης Νικολίτσης, Κωνσταντίνα Νικολίτση, Χαράλαμπος Ζάντζας, Διονύσης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Νικόλαος Λινάρδος, Σοφοκλής Ρόβης, Χρυσούλα Τσάνη, Αναστάσιος Τσοτσορός και απαλλάσσονται για επιμέρους πράξεις οι Παναγιώτης Δαμηλάκος και Γεώργιος Γεωργάρας.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.