Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία – Υπό πίεση η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδηγήθηκε σε απόσυρση της υποψηφιότητας

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Συγκεκριμένα, «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Και προσθέτει: «Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Ο Θ. Καρυπίδης πάντως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έστω και ως ανεξάρτητος υποψήφιος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Δημήτρη Βίτσα και του Κώστα Πουλάκη να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κούρσα.

Την απόφασή του αυτή ενίσχυσε και η υποστήριξη που προσέφερε το περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Μακεδονία που με ψήφους 9 υπέρ – 3 κατά σε άτυπη ψηφοφορία αργά το βράδυ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότηττάς του, ενάντια στις προθέσεις της ηγεσίας.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.