Ο Απόλλωνας πήρε το «Χ» από την Καλλονή στο ΟΑΚΑΣημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού απέσπασε στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Καλλονή ο Απόλλωνας (0-0), στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα, η «ελαφρά» ταξιαρχία» έπαιζε με 10 παίκτες από το 13ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Δεληζήση με κόκκινη κάρτα.

Το ματς «στράβωσε» από πολύ νωρίς για τον Απόλλωνα, καθώς στο 13′ ο αρχηγός της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Δεληζήσης, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σπάθα, για χτύπημα εκτός φάσης στον Κεϊτά (ορθή η απόφαση του Πειραιώτη ρέφερι).

Η αριθμητική υπεροχή της Καλλονής δεν φάνηκε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Εάν εξαιρέσει κανείς ένα δίλεπτο πίεσης που άσκησε η ομάδα της Μυτιλήνης λίγο πριν το ημίωρο (26΄-28΄) και την φάση του 39΄ με το Μανούσο, οι παίκτες του Απόλλωνα, αν και λιγότεροι, ήταν αυτοί που ήλεγξαν το παιχνίδι και έφτασαν πρώτοι πολύ κοντά στο γκολ, στο 31ο λεπτό. Ο Τσοκάνης, όμως, νικήθηκε από τον Χογκ μετά το σουτ που επιχείρησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Οκτώ λεπτά μετά ήρθε η κλασική ευκαιρία για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη. Ο Μανούσος βρέθηκε απέναντι από το Τζόρβα κι έπιασε το αριστερό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται κι απόκρουσε ενστικτωδώς.

Με τον Απόλλωνα να «αγγίζει» το γκολ ξεκίνησε το β΄ μέρος. Το σουτ του Φαρινόλα, όμως, στο 47΄ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χογκ, ο οποίος ένα λεπτό μετά πρόλαβε να διώξει πριν πλασάρει ο Φαρινόλα. Από το 60΄ και μετά η Καλλονή άρχισε να πιέζει τους «κυανόλευκους», που οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και περιορίστηκαν σε αντεπιθέσεις.

Η ομάδα της Μυτιλήνης απείλησε στο 76΄ με το σουτ του Μανούσου που έδιωξε ο Τζόρβας, ενώ στο 78΄ ο Νιαμπούγιου έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει στο 80΄ με την κεφαλιά του Πετρόπουλου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Καλλονή – Απόλλων για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Λεοζίνιο, Αναστασιάδης – Αργυρόπουλος, Μίνγκας, Φαρινόλα

Κόκκινες: 13΄ Δεληζήσης

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος (83΄ Καλτσάς), Μαρσέλο (71΄ Γιορέντε), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (67΄ Καζάκης).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Μίνγκας (90΄+2 Καμαρά), Φαρινόλα (72΄ Πετρόπουλος), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο (79΄ Τσιλιγκίρης), Παπαζαχαρίας.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.