Οι αλλαγές έφεραν τους τρεις βαθμούς κόντρα ΛεβαδειακόΜέτριος συνολικά ο Ολυμπιακός κατάφερε, όμως, να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του Λεβαδειακού με 2-0, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, και να προσθέσει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του.

Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές «ξύπνησαν» στο δεύτερο μέρος και πήραν τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ολαϊτάν (54΄) και Χολέμπας (82΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μάντζιου (87΄) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια του στο πρώτο ημίχρονο. Νευρικός και με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Οι φίλοι των πρωταθλητών αποδοκίμασαν σε κάποιες στιγμές τους παίκτες, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάποιο συνδιασμό της προκοπής. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες λιγοστές.

Στο 7ο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Τότε μετά από ωραία ενέργεια του Βάις, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες, στρώθηκε η μπάλα μπροστά του σε κενό τέρμα, αλλά …κατάφερε να πλασάρει άουτ. Αυτή ήταν για μεγάλο διάστημα η καλύτερη στιγμή. Ο Λεβαδειακός κατέφερνε να κλείνει τους διαδρόμους στην άμυνα του και να απειλεί με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Μάλιστα στο 38′ έχασε μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Βάις έκανε ένα περίεργο γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Παπαδόπουλο, ο Ροτζέριο, μόνος στο ύψος της περιοχής απέναντι στον Ρομπέρτο, σούταρε άσχημα και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τη δεύτερη (μόλις) ευκαιρία, όταν ο Παπαδόπουλος από δεξιά έκανε ωραία σέντρα, ο Γεωργίου έχασε τον Μήτρογλου, αλλά η κεφαλιά του διεθνή φορ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «ανέβασε στροφές». Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τους Ολαϊτάν και Φουστέρ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετική δημιουργία της ομάδας του. Οι πρωταθλητές ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Λεβαδειακού. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 54ο λεπτό, όταν ο Ολαϊτάν εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην άμυνα του Λεβαδειακού και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι διόρθωσαν την κυκλοφορία της μπάλας και έψαχναν πιο επίμονα για διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ολαϊτάν στο 75′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μόνος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 82ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όταν ο Χολέμπας, μετά από ασίστ του Ντομίνγκες, σούταρε από πλάγια και «νίκησε» τον Πρζιρόφσκι.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβαδειακός για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:


Διαιτητής:
Μαντάκης (Ημαθίας)

Κόκκινη κάρτα:
Μάντζιος (87΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες:
Παπαδόπουλος – Καπό, Κώτσιος, Μάντζιος, Μουλόπουλος

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις (46′ Φουστέρ), Κάμπελ, Σαβιόλα (73′ Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46′ Ολαϊτάν).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου):
Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι (85′ Σκέμπης), Γεωργίου, Κώτσιος, Ροτζέριο, Μάντζιος, Κονέ (63′ Μάγκας), Καπό (63′ Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.