olant«Μην στοιχηματίζετε ότι η ροζ αποκάλυψη για την σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ θα πλήξει την εικόνα του και θα επισκιάσει την οικονομική του πολιτική», προειδοποιεί σε άρθρο του το Bloomberg και υποστηρίζει ότι ο «νορμάλ» πρόεδρος αποδεικνύεται πλέον «βαρετός».

«Ο Ολάντ έθεσε υποψηφιότητα πλασάροντας την εικόνα του νορμάλ και ήπιου προέδρου, εμφανίστηκε ως αντίβαρο στον Σαρκοζί. Ωστόσο αυτή η ηπιότητα που τον βοήθησε να εκλεγεί έχει πλέον μετατραπεί σε αδυναμία, αλλά και η οικονομική πολιτική που υποσχέθηκε, αποδείχθηκε προβληματική. Όταν ακόμη και οι «προβληματικοί» γείτονες της Γαλλίας, στην ευρωζώνη, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα προχώρησαν σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, ο Ολάντ τις απέφευγε».

«Είναι ένας βαρετός και αναποφάσιστος ηγέτης, κάτι που δεν θέλουν στην πραγματικότητα οι Γάλλοι».
«Ο Ολάντ ξέρει ότι βρίσκεται σε δεινή θέση. Είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος…Για να διασωθεί πρέπει να κάνει δυο πράγματα: να γίνει ενδιαφέρων τύπος και να αλλάξει πορεία στην οικονομική του πολιτική…Το σεξ προκαλεί το ενδιαφέρον παντού και οι Γάλλοι φαίνονται λιγότερο πρόθυμοι να κρίνουν τον Ολάντ για λόγους ηθικούς. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσκόπηση, το σκάνδαλο φαίνεται να τον ενίσχυσε δημοσκοπικά, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών» σημειώνει το Bloomberg και προσθέτει.
«Οι σεξουαλικές αταξίες δίνουν ελπίδα στον κάθε συνηθισμένο Γάλλο. Ο Ολάντ δεν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ωστόσο οι τρεις γυναίκες (που ήταν οι σύντροφοί του επισήμως) η πρώην προεδρική υποψήφια, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η νυν πρώτη κυρία και δημοσιογράφος, Βαλερί Τριερβελέρ, καθώς και η Ζιλί Γκαγιέ είναι όλες υπέροχες, έξυπνες και πετυχημένες. Κάτι πρέπει να έχει λοιπόν (για να τις προσελκύει). Το να αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να είναι αυτό, κάνει τον Ολάντ πιο ενδιαφέρων».
«Φυσικά, η πρώτη ερώτηση στην συνέντευξη τύπου του προέδρου ήταν για την κρυφή του σχέση και απέφυγε να την απαντήσει. Έξυπνη κίνηση: να αφήσει το μυστήριο να πλανάται λίγο περισσότερο, ειδικά ενόσω η Τριερβελέρ μαραζώνει στο νοσοκομείο από το σοκ. Ο πρόεδρος σύντομα μπορεί να αλλάξει την πρώτη κυρία. Ποιος Γάλλος δεν θέλει να το ξέρει;».
«Ο Ολάντ δεν χρειάζεται μόνο κάποιον για να του γράφει τους λόγους, χρειάζεται και ένα λίφτινγκ στην εικόνα του. Μια ηθοποιό ίσως;» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου.
«Η εστίαση στην σχέση με την Γκαγιέ, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει τον Ολάντ στις προσπάθειές του να ενισχύσει την οικονομική πολιτική» αφού έχει προκληθεί θόρυβος γύρω από το πρόσωπό του.
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει χλιαρή την πολιτική που ακολουθεί ο Ολάντ και υποστηρίζει ότι στο μέσο της προεδρικής του θητείας θα πρέπει να μιμηθεί όχι τον Μιτεράν, «αλλά τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, προχωρώντας στις μεταρρυθμίσεις που ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος υλοποίησε για την Γερμανία. Αυτό θα ήταν πραγματικά σέξι, ούτε καν ο Σαρκοζί δεν τόλμησε να το επιχειρήσει» καταλήγει το άρθρο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.