«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ό,τι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με κάτι ρόπαλα…». Οι διάλογοι – ντοκουμέντο.

"Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει... είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι"Την υπερβολικά επιφυλακτική στάση ορισμένων ανδρών της αστυνομίας για αποφασιστική παρέμβαση τη μοιραία νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 -οπότε δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Αμφιάλη- αναδεικνύουν οι διάλογοι των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ.

«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ό,τι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με κάτι ρόπαλα…» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Ωστόσο, από το κέντρο της ΕΛΑΣ ακούγεται η εντολή «παραμείνετε σε απόσταση να μας δίνετε εικόνα».

Επίσης, όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ζητούν ενισχύσεις από τη Νίκαια και το Πέραμα, ο εκφωνητής δεν φαίνεται να απαντά.

Η στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποτυπώνεται σε αναφορά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ: «Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός.»

Όταν ο εκφωνητής του επιχειρησιακού κέντρου ρωτά αν ο Φύσσας είναι αλλοδαπός ή ημεδαπός ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ κάνει αναφορά και στον Ρουπακιά: «Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.» 

Στο μεταξύ, νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής διαβίβασε η αστυνομία στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι διάλογοι – ντοκουμέντο εδώ

skai

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.