Συνελήφθησαν 16 άτομα και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 1.428 άτομα και 1.391 οχήματα – Απάτη μέσω διαδικτύουΣυνελήφθη 48χρονος στο Αμύνταιο Φλώρινας για κλοπή

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 14 και 15.01.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν διακόσιοι πενήντα οχτώ (258) αστυνομικοί, έγιναν χίλιοι τετρακόσιοι είκοσι οχτώ (1.428) έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και συνελήφθησαν:
• Έξι (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.
• Τρεις (3) αλλοδαποί, για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών (διακίνηση λαθρομεταναστών)
• Ένας (1) φυγόποινος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Πολεοδομικού Κώδικα.
• Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
• Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί βεγγαλικών.
• Τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού για απάτη μέσω διαδικτύου

Την Τετάρτη (15-01-2014) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σχηματίστηκε δικογραφία κατά 44χρονου ημεδαπού, για απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος 53χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο παθών, 44χρονος ημεδαπός τον εξαπάτησε, αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των χιλίων οχτακοσίων (1.800) ευρώ, το οποίο την 10-01-2014 κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, για αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που συμφώνησαν μέσω διαδικτύου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου
• Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
• Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε τηλεφωνώντας στους αριθμούς 100, 210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

 

Συνελήφθη 48χρονος στο Αμύνταιο Φλώρινας για κλοπή – Αναζητείται 28χρονος ημεδαπός συνεργός του

Επίσης την Τετάρτη (15-01-2014) τις μεσημβρινές ώρες στο Αμύνταιο, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό για κλοπή.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. που επέβαινε ο συλληφθείς, βρέθηκαν οικοδομικά μεταλλικά υλικά (σκαλωσιές), τα οποία είχε αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από κοινού με 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, από περιοχή της Ερμακιάς Κοζάνης.

Τα κλοπιμαία, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, συνολικής χρηματικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ, καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς αυτών, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ο συνεργός του αναζητείται προκειμένου συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.