Με φόρα από τη Θεσσαλονίκη ο Απόλλωνας «έγραψε» άλλη μια νίκη
Με φόρα από τη Θεσσαλονίκη ο Απόλλωνας «έγραψε» άλλη μια νίκη

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το «διπλό» στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη, ο Απόλλωνας συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Μίνγκας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και στο 60′, ο Ντάλμπεργκ στο 49′ και ο Φαρινόλα στο 70′ ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Λόρι Σάντσες.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στον αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μίνγκας στο 18΄ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Κολοβέτσιου-Αμπάρη και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς δεν ήταν καλό στη συνέχεια, κυρίως από πλευράς δημιουργίας και ευκαιριών μπροστά από τις δύο εστίες. Οι παίκτες του Τσιώλη δεν μπορούσαν να συνδυαστούν και σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο απείλησαν μόνο μία φορά, στο 43΄, με την κεφαλιά του Ακόστα από πολύ καλή θέση να περνάει άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μίνγκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη κι έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα στο σκορ (1-0). Το γκολ αυτό έδωσε…φτερά στους παίκτες του Σάντσες, οι οποίοι με τη ψυχολογία στα ύψη πέτυχαν και δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Από τη σέντρα του Φαρινόλα ο Ντάλμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των κεντρικών αμυντικών του ΠΑΣ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 60΄, όταν ο Μίνγκας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας». Στο 70΄ ο Φαρινόλα μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ πέτυχε το 4-0, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την καλύτερη εφετινή εμφάνιση των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Απόλλων – ΠΑΣ Γιάννινα για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Στ.Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Τζημόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Αλβαρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (53΄ Εγκον), Τσοκάνης (90΄ Κουκ), Μίνγκας, Παντελιάδης, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Αμπάρης, Βίλα, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (80΄ Κυβελίδης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης (63` Μπέριος), Στρούνα (46΄ Σονγκό), Ακόστα.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.