Διχάζει την Αμερική η υπόθεση της 33χρονης Μαρλίζ Μουνιόθ
Τα μηχανήματα κρατούν στη ζωή μία εγκεφαλικά νεκρή έγκυοΜια οικογένεια στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών αγωνίζεται, όπως αναφέρει, για το δικαίωμα μιας εγκύου γυναίκας η οποία έχει κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή και διατηρείται στη ζωή με τεχνικά μέσα να σταματήσει τη μηχανική υποστήριξη και να φύγει ήσυχα από τη ζωή.

Αλλά οι ιατρικές αρχές του Τέξας επιμένουν ότι η 33χρονη Μαρλίζ Μουνιόθ, πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή καθώς υπόκειται στους νόμους της πολιτείας που απαγορεύει να ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο που οδηγεί στο θάνατο όταν πρόκειται για έγκυο γυναίκα. «Εμείς δεν αγωνιζόμαστε κατά της οικογένειας Μουνιόθ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Ενεργούμε σύμφωνα με το νομικό δίκαιο» συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η νεαρή γυναίκα κατέρρευσε στην κουζίνα της , πιθανότατα από πνευμονική εμβολή, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Ήταν τότε τεσσάρων μηνών έγκυος. Οι γιατροί του νοσοκομείου Τζον Πίτερ Σμιθ στο Φορτ Γουόρθ την κήρυξαν εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της ζήτησε να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη που την κρατά στη ζωή, καθώς όπως είπαν αυτή ήταν η δική της εκφρασμένη επιθυμία, την οποία είχε διατυπώσει όσο ήταν καλά. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, διότι συνδυάζει φλέγοντα ζητήματα όπως το δικαίωμα στη ζωή ή το θάνατο με την άμβλωση.

Σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη περίπτωση, οικογένεια στην Καλιφόρνια έκανε δικαστικό αγώνα για να κρατήσει στη ζωή την 13χρονη κόρη τους, η οποία επίσης διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη αν και οι γιατροί την έχουν κηρύξει εγκεφαλικά νεκρή μετά από προφανή ιατρικό λάθος κατά τη διάρκειας μια επέμβασης ρουτίνας στις αμυγδαλές.

Οι δυο αυτές περιπτώσεις απηχούν την υπόθεση της Τέρι Σιάβο από τη Φλόριντα η οποία είχε μείνει ζωντανή για χρόνια με μηχανική υποστήριξη καθώς ο σύζυγος και οι γονείς της διαφωνούσαν για το αν θα πρέπει να της επιτραπεί να φύγει από τη ζωή. Πέθανε το 2005 μετά από μια μακρά διαμάχη που έφτασε έως τις αίθουσες του Κογκρέσου.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.