Μεγάλο φορτίο ακατάλληλων ξύλων από τη Μαλαισία κατασχέθηκε από τους επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, την ώρα που έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει ότι τα αιωρούμενα σωματίδια και ο μαύρος άνθρακας από την καύση ξύλων σημειώνουν μεγάλες υπερβάσεις στην Αθήνα και προκαλούν αιθαλομίχλη παρόμοια με αυτή του Πεκίνου.

Τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία απόβλητα ξυλείας, όπως μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ, βάρους 5.800 τόνων, εντοπίστηκαν σε έκταση εμπόρου ξυλείας στον Ασπρόπυργο και ήδη έγιναν δυο συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για περισσότερους εμπλεκόμενους.

Το φορτίο των αποβλήτων είχε φτάσει στην Ελλάδα με πλοίο που είχε ξεκινήσει από τη Μαλαισία. Αντί όμως να καταστραφεί, μέσω συνεργασίας διαφόρων εταιρειών, κατέληξε στον συγκεκριμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν να είχε προορισμό τα τζάκια και τις ξυλόσομπες των πολιτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στη διαχείριση αποβλήτων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν παράνομα για την παραγωγή στερεών καυσίμων για βιομηχανική και οικιακή χρήση, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα μέσω της αιθαλομίχλης και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

“Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν θα ανεχτούμε καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος” τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.