Πώς αιτιολογεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσά που δήλωσε

Διευκρινίσεις Τσουκαλά για το 1 εκατ. ευρώ του πόθεν έσχεςΔιευκρινίσεις για την αποζημίωση συνταξιοδότησης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ αλλά και το υψηλό εισόδημα που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που δόθηκε στην δημοσιότητα, δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλάς. Όπως αναφέρει «μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMRO αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα».

«Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία GENERALLI σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα», σημειώνει, ενώ διευκρινίζει ότι «η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό, το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο».

Ο κ. Τσουκαλάς αποσυνδέει πλήρως την αποζημίωση από την θητεία του ως προέδρου της ΟΤΟΕ, θέση την οποία κατείχε μέχρι τα τέλη του 2006 ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010. «Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα». Όπως άλλωστε σημειώνει συνέχισε να αμείβεται από την ιδιωτική τράπεζα που ήταν υπάλληλος και κατά την διάρκεια της θητείας του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε εισόδημα 840.831 ευρώ το 2012, 529.538 ευρώ το 2011 και 102.670 ευρώ το 2010, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται το εισόδημα της συζύγου του. Ο ίδιος επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη».

 

 

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.