Ο Πλατανιάς «διέλυσε» την Ξάνθη με νίκη 3-0 στα ΧανιάΟ Πλατανιάς πέτυχε σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ξάνθης με 3-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η κρητική ομάδα μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στην επανάληψη και έφθασε στην κατάκτηση της νίκης και των (πολύτιμων) τριών βαθμών με τα γκολ των Γουνδουλάκη (47′ πεν.), Τετέ (65′) και Τόρες (71′).

Στο πρώτο ημίχρονο οι φίλαθλοι πρέπει να χάρηκαν μόνο τον ήλιο στα γήπεδο των Περιβολίων στα Χανιά. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν κακό θέαμα, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία. Χαρακτηριστικό του κακού θεάματος είναι το στοιχείο πως οι δύο ομάδες έκαναν κοντά στα 70 (!) λάθη στις μεταβιβάσεις τους στα πρώτα 45 λεπτά, «στερώντας» από τις κερκίδες και την παραμικρή συγκίνηση…

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε σαφώς μεταμορφωμένος και επέβαλε από το πρώτο λεπτό την κυριαρχία του. Τον βοήθησε βέβαια το γεγονός ότι πολύ γρήγορα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Βασιλακάκη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο οποίος δεν αστόχησε και «έγραψε» το 1-0.

Η ομάδα των Χανίων συνέχισε να πιέζει και στο 64′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κατάι να σουτάρει με το αριστερό, αλλά τον Τσέμα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πλατανιάς βρήκε ξανά στόχο. Τότε ο Τετέ μέσα από την μικρή περιοχή νίκησε τον Τσέμα και διπλασίασε το σκορ. Η ομάδα της Ξάνθης έδειξε να τα έχει χαμένα και το πλήρωσε ξανά.

Στο 71′ Ο Τετέ άνοιξε ωραία στον Μπέλιτς, εκείνος έκανε τη σέντρα για τον Κατάι, του οποίου το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ο Τόρες πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό σουτ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πλατανιάς – SKODA Ξάνθη για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες:
Αγκιλέρα – Φλίσκας, Σολτάνι.

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντεζ (84′ Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες (79′ Μπεριάν), Γουνδουλάκης (52′ Σιώπης), Κατάι.

Ξάνθη (Μάουερ):
Τσέμα, Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (51′ Τριάδης), Φλίσκας (69′ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι, Σολτάνι (82′ Νάκας).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.