Συμπληρώνει την εικόνα ενός όμορφου προσώπου
Ασκήσεις για να αποκτήσετε υπέροχο λαιμόΈνα μέρος του σώματος που συχνά μένει παραμελημένο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χαλάσει τη γενική εικόνα ενός καλοσχηματισμένου προσώπου, είναι ο λαιμός μας.

Είναι το σημείο εκείνο που πρέπει να του προσφέρουμε την ίδια περιποίηση που κάνουμε και στο πρόσωπό μας, με μάσκες και ενυδατικές κρέμες όπως άλλωστε και καλό καθαρισμό.

Εξίσου σημαντικό όμως για να διατηρηθεί ο λαιμός μας σε καλή κατάσταση είναι και ορισμένες ασκήσεις που γίνονται εύκολα και σύντομα, είναι όμως σωτήριες!

Ασκήσεις για έναν υπέροχο λαιμό

1. Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, με το κεφάλι σας εκτός κρεβατιού. Φέρτε σιγά το σαγόνι σας προς τα πάνω, όσο πιο κοντά μπορείτε στο λαιμό σας.

Κρατήστε το εκεί μετρώντας μέχρι το 10. Χαλαρώστε, αφήστε και πάλι το κεφάλι σας ελεύθερο και επαναλάβετε 5 φορές.

2. Καθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα κοιτώντας μπροστά. Χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας, προσπαθήστε να κατεβάσετε το σαγόνι σας κι έπειτα να το σπρώξετε προς τα εμπρός.

Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναφέρετε το σαγόνι σας. Επαναλάβετε 5 φορές.

3. Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι.

4. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.

5. Μείνετε στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω.

Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.

6. Στην ίδια στάση αυτή τη φορά, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, κινώντας την προς το πηγούνι, σαν να προσπαθούσατε να το φτάσετε με την άκρη της.

Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 10 κι έπειτα κλείστε το στόμα κι επιστρέψτε στη φυσιολογική θέση του κεφαλιού. Επαναλάβετε 5 φορές.

7. Στην ίδια στάση καθισμένες δηλαδή με το κεφάλι προς τα πίσω, προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας πάνω στο επάνω, όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 5. Χαλαρώστε κι επαναλάβετε 5 φορές.

Εφαρμόστε αυτές τις ασκήσεις καθημερινά και μετά τον πρώτο μήνα, αν θέλετε, μπορείτε να τις μειώσετε σε 3-4 φορές την εβδομάδα.

labellissima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.