Ο Στρατός φέρεται να μη δίνει σε ορισμένα κέντρα αθλητικά υποδήματα, αθλητικές φόρμες και κάλτσες, σαγιονάρες και πουλόβερ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει υπόμνημα που φέρεται ότι μοιράστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Θήβας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η παροχή συγκεκριμένων ειδών ρουχισμού στους νεοσύλλεκτους της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ, της τελευταίας σειράς στρατεύσιμων που παρουσιάζονται το 2013.

Ειδικότερα, ο στρατός δεν θα παρέχει στους φαντάρους τα καθιερωμένα αθλητικά υποδήματα, αθλητικές φόρμες, αθλητικές κάλτσες, σαγιονάρες και πουλόβερ, ενώ αντί για δύο πετσέτες προσώπου-λουτρού, θα τους δίνεται μία.

Ουδείς ακόμη έχει δει από κοντά το εν λόγω έγγραφο, καθώς το πρώτο επισκεπτήριο πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα είδη δεν μοιράστηκαν ούτε στα κέντρα εκπαίδευσης του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από καταγγελίες νεοσύλλεκτων, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ως προς το εάν θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την αγορά των συγκεκριμένων ειδών. Πάντως, όπως λέει στην «Κ» ο κ. Νίκος Αργυρίου, εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, τέτοιες περικοπές έχουν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι. «Το φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά όχι σε όλα τα στρατόπεδα, ενώ δεν αφορούσε πάντα τα ίδια είδη».

Οπως λέει, αλλού ειπώθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα με τους διαγωνισμούς εφοδιασμού, αλλού ότι θα γίνει συγκέντρωση μεταχειρισμένων μπουφάν και πουλόβερ, τα οποία θα μοιραστούν σε επόμενο χρόνο, ενώ στην προηγούμενη ΕΣΣΟ (του Σεπτεμβρίου) η εξήγηση ήταν ότι τα είδη θα διανεμηθούν απευθείας στις Μονάδες. «Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, στον Εβρο έδωσαν πουλόβερ, αλλά στα Δωδεκάνησα όχι γιατί, όπως είπαν, κάνει ζέστη».

Πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού υποβαθμίζουν το γεγονός, αναφέροντας ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα λόγω περικοπών, αλλά και λόγω «εμπλοκών» στην Κεντρική Αρχή Προμηθειών, όπου πολλοί διαγωνισμοί καθυστερούν. Πάντως τονίζουν ότι «οι φαντάροι παίρνουν όλα τα βασικά είδη».

Οπως λένε, μη απαραίτητα είδη όπως οι σαγιονάρες δεν διανέμονται πλέον, ωστόσο πουλόβερ μοιράζονται σε όλους τους στρατιώτες. Σημειώνεται ότι η λίστα με τα είδη που χορηγούνται στους νεοσύλλεκτους στη Μονάδα Κατάταξης όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ, περιλαμβάνει πετσέτες, σάκο ιματισμού, σαπουνοθήκη, ζώνη, πλακίδια ταυτοτήτων, αλυσίδες ταυτοτήτων, ωτοασπίδες, ελληνική σημαία, οπλόσημο, υδροδοχείο, πηλήκια ασκήσεων, στολή ασκήσεων, τζάκετ παραλλαγής, μπερέ, εσωτερική άνω και κάτω επένδυση, μπλούζα παραλλαγής, κάλτσες μάλλινες και άρβυλα.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίου, πάντως, το γεγονός είναι πρωτοφανές. «Ακόμα και στις χειρότερες εποχές, ο στρατός σού έδινε ένα ξεροκόμματο και σε έντυνε».

Λίνα Γιάνναρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.