Στο ματς με τη Σλοβακία

Πρόστιμο στην ΕΠΟ για ακροδεξιό πανό σε ματς της ΕθνικήςΜε πρόστιμο περίπου 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΕΠΟ από τη FIFA για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΠΟ για πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», πράξη που κατήγγειλε η οργάνωση FARE (το Ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη).

Ποινές από τη FIFA επιβλήθηκαν επίσης κατά της Σκωτίας και της Ρουμανίας, την εθνική μάδα της οποίας θα αντιμετωπίσει το ελληνικό συγκρότημα την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας.

Η ομοσπονδία της Ρουμανίας θα καταβάλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για τον αγώνα με την Εσθονία στις 15 Οκτωβρίου και η Σκωτία το ίδιο ποσό για ελλιπή μέρα ασφαλείας στο ματς με την Κροατία (15/10).

Οι Ρουμάνοι οπαδοί εκτός άλλων, είχαν σηκώσει στον αγώνα με την Εσθονία πανό υπέρ της ελληνικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ακόμη, η FIFA τιμώρησε με πρόστιμο περίπου 29.000 ευρώ την κροατική ομοσπονδία για απρεπή συμπεριφορά οπαδών της στο ματς με το Βέλγιο στις 11/10 (ναζιστικούς χαιρετισμούς κλπ) και άλλα 12.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο στο παιχνίδι με τη Σκωτία 4 ημέρες αργότερα.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.