Η Καταλανοί θα δίνουν 2 εκατ. ετησίως

Μπαρτσελόνα και UNICEF συνεχίζουν ως το 2016Η Μπαρτσελόνα επέκτεινε έως το 2016 τη συνεργασία της με τη UNICEF και έτσι οι Καταλανοί θα συνεχίσει να καταβάλλει δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως, προκειμένου οι φανέλες της ομάδας να φέρουν στο πίσω μέρος τους το όνομα της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Όπως ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ισπανίας μέσω της ιστοσελίδας τους, η ισχύουσα συμφωνία επρόκειτο να λήξει την επόμενη χρονιά και οι διευθυντές των «μπλαουγκράνα» ενέκριναν τη διετή επέκτασή της στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η Μπαρτσελόνα και η UNICEF ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους το 2006, ενώ ο Αργεντινός σούπερ σταρ της ισπανικής ομάδας, Λιονέλ Μέσι, είναι ένας από τους παγκόσμιους πρέσβεις καλής θέλησης του Ταμείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα είχε το όνομα της UNICEF στο εμπρός μέρος της φανέλας, όντας μια από τις ελάχιστες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο που δεν διαφήμιζε κάποιο εμπορικό λογότυπο.

Το 2011, όμως, ο ισπανικός σύλλογος έφτασε σε συμφωνία χορηγίας, αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με την «Qatar Sports Investment» κι έτσι τώρα οι φανέλες της ομάδας φέρουν στο εμπρός μέρος τους το όνομα της αεροπορικής εταιρείας του Κατάρ (Qatar Airways).

Ο εξοστρακισμός του ονόματος της UNICEF στο πίσω μέρος της φανέλας της Μπαρτσελόνα προκάλεσε πολλές συζητήσεις και κατηγορίες ότι ο σύλλογος ξεπουλάει τα ιδανικά του για υλικά οφέλη.

Όμως, οι υπεύθυνοι του συλλόγου αντέτειναν ότι η εισροή χρημάτων σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα οικονομικά του συλλόγου ήταν αναγκαία, προκειμένου να βοηθηθεί η χρηματοδότηση των αθλητικών ομάδων του και ο ανταγωνισμός τους με πλούσιους αντιπάλους.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.