Δραματική μείωση των χρημάτων που λαμβάνουν οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς αναμένεται άμεσα. Το ΓΕΣ μετά από σχετικό έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι θα πρέπει να περικοπεί ίσως και κατά 50% η καταβολή του ΕΚΟΕΜΣ. Πρόκειται για ένα μέρισμα που λαμβάνουν από τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) οι απόστρατοι του Στρατού.  Μέρισμα το οποίο ενίσχυε την “τσεκουρωμένη” για τα καλά πλέον σύνταξη.

Από τον έλεγχο που έκανε το ΓΕΣ προέκυψε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” και πως μόνη “λύση” για να συνεχιστεί να δίνεται “κάτι” είναι να μειωθεί το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ. Η ηγεσία του ΓΕΣ ενημερώθηκε τη Παρασκευή για το θέμα και επικρατεί μεγάλος προβληματισμός.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο όπως είχε αποκαλύψει το Onalert με άρθρο του Αντώνη Μυλωνάκη είχε προκύψει θέμα με το ΕΚΟΕΜΣ, για το οποίο είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Τότε είχε αποφασιστεί να ενσωματωθεί το ΕΚΟΕΜΣ στην μηνιαία σύνταξη . Όπως έγραφε τότε αυτό σήμαινε ότι “θα ενσωματώνεται στη μηνιαία σύνταξη και θα φορολογείται κανονικά στο εισόδημα. Δηλαδή και θα ανεβάζει το ύψος του εισοδήματος και θα ανεβάζει κλίμακα και το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα μένει το μισό τελικά”.

Δυστυχώς δικαιώθηκε. Το ΕΚΟΕΜΣ μένει μισό.

Πως “έπεσε έξω” και το ΕΚΟΕΜΣ;

Ο Ηλίας Νατσιούλας οικονομικός αξιωματικός και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε εξηγήσει με άρθρα του το πρόβλημα. Έγραφε:

Να το επαναλάβω ότι όποιος καθίσταται μερισματούχος μετά το 1997 δικαιούται μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ για όσα είναι τα έτη που δικαιούται μέρισμα στο ΜΤΣ. Δηλαδή εάν ένα στέλεχος αποστρατεύτηκε το 1998 με 35 έτη μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ και μέρισμα Αντιστράτηγου, για το ΕΚΟΕΜΣ θα έχει καταβάλλει ως εν ενεργεία εισφορές 1 μόνο έτους αλλά θα λαμβάνει μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ 35 ετών, όσο δηλαδή και για το ΜΤΣ. Για τα προηγούμενα 34 έτη που λαμβάνει μέρισμα δεν θα έχει καταβάλλει εισφορές”.

Δεν ήθελε και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι έρχεται “κανόνι”.

onalert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.