Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ξαφνικός θάνατος” στους Δήμους – Λουκέτα σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα και άμεση απόλυση υπαλλήλων (video)

11 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανέβαλε η Τρόικα τη συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς να δώσει εξηγήσεις

GRHGORAKOS SKAIΚαταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα, αλλά κυρίως στις απολύσεις από φορείς των Δήμων.

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος μόνο από τον κύριο κορμό των ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Δεν κινδυνεύουν δηλαδή μόνο οι υπάλληλοι που υπάγονται στον σκληρό πυρήνα των Δήμων. Για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι απλά ανοιχτό το ενδεχόμενο διαθεσιμότητα, αλλά και της απόλυσης.

Σε ό,τι αφορά στον κύριο κορμό των ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως η διαδημοτική κινητικότητα φαίνεται να λειτουργεί και πως δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χάσουν τη θέση τους.

Αντίθετα σε ό,τι αφορα στις απολύσεις ο υπουργός δεν είχε καθόλου ευχάριστα νέα για όσους υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, αλλά και σε Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ.

“Αν πάμε σε απολύσεις, θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών” είπε ο κ. Γρηγοράκος αφήνοντας διάπλατα ανοιχτή την τακτική… ξαφνικού θανάτου αλά ΕΡΤ.

Όπως είπε ο υπουργός η κατάργηση ενός οργανισμού σημαίνει απόλυση των εργαζόμενων σε αυτόν.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να γίνει άμεσα, ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, και τόνισε πως οι αλλαγές θα φέρουν ένα πιο αποτελεσματικό κράτος σχολιάζοντας πως η σημερινή κατάσταση πρέπει να “μαζευτεί”.

Όλα αυτά, ενόψει, της νέα συνάντησης Μητσοτάκη – Τρόικας με τους δανειστές να απαιτούν άμεσο καθορισμό των προς διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.

Ωστόσο η σημερινή συνάντηση που είχε καθοριστεί για το απόγευμα αναβλήθηκε με υπαιτιότητα της τρόικας η οποία ζήτησε συγνώμη για την αναβολή, δεν έδωσε ωστόσο εξήηγηση γιατί τη ζητά και έτσι τώρα πιθανολογείται ότι τα στελέχη της τρόικας θέλησαν να προετοιμαστούν καλύτερα για την αυριανή συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα.

 

newsit

This entry was posted on Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2013 at 12:39 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply