ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Προς απόλυση 1.370 γιατροί του ΕΟΠΥΥ  Η απόλυση 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του έτους, που θα προκύψει από την κατάργηση ειδικοτήτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του οργανισμού την οποία έχει εισηγηθεί το υπουργείο Υγείας, αποτελεί -σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»- την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης που θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας, με στόχο να προσδιοριστεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.

Στις συζητήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα θα είναι και το δεύτερο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και των εκπροσώπων των δανειστών θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των 4.000 απολύσεων αλλά και του δεύτερου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, για τα οποία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και διεκδικεί δίμηνη παράταση (μέχρι τον Μάρτιο του 2014) για την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περίπου 4.500-5.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε κινητικότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 5.000-5.500 από τον χώρο της Υγείας (ΕΟΠΥΥ και συγχωνεύσεις νοσοκομείων) και 2.500 από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.