Από τα 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο

Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η ΠΟΠΕΚΤη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο ζήτησε εκ νέου σήμερα Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ επανέρχεται στο θέμα μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και προτείνει τη μείωση του ΕΦΚ από τα 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο, ήτοι στα επίπεδα της περιόδου 2011- 2012 προκειμένου, όπως τονίζει, να προκύψουν υψηλά δημόσια έσοδα από την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, σχολεία, ανέργους, ηλικιωμένους κ.λπ., να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

«Σκοπός του αιτήματος μας είναι τόσο η ομαλοποίηση της αγοράς με αύξηση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης και κατά συνέπεια αύξηση των δημοσίων εσόδων, παράλληλα όμως και πρωτίστως, η επαναφορά και εξασφάλιση ενός στοιχειώδους επιπέδου διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου και η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών», σημειώνεται στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.