Επιβεβαιώνει τα περί μείωσης των εργοδοτικών εισφορών – Audio

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣΤην πεποίθηση ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λεω και για το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφονται σχετικά με το νέο Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα, ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της δημοκρατικής διαδικασίας οι διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλά κάνουν και διαφοροποιούνται έχουν ενστάσεις, παρατηρήσεις, αυτό ζωντανεύει το διάλογο καλά κάνουν και έχουν άποψη να συζητούν με τον υπουργό και τη Βουλή».

Δικοί μας εθνικοί σχεδιασμοί αυτά που κάνουμε στο ασφαλιστικό όχι ό,τι μας λεει η τρόικα

Όσον αφορά ενδεχόμενη μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις επανέλαβε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να μειωθούν οι μισθοί και οι συνταξεις. Σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά».

«Μιλάτε για καινούρια μέτρα, εγώ μιλάω για διαρθρωτικές αλλαγές. Ναι σε μέτρα χρήσιμα για τη χώρα. Το ασφαλιστικό ν/σ είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές. Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος σημείωσε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2014, και θα είναι 1,3%. Όπως εξήγησε, από το νόμο Πετάλια προβλεπόταν η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. «Μειώνεται σε βάθος έως το 2020 το μη μισθολογικό κόστος, δεν λέγεται ο τρόπος που θα μειωθεί, είναι στη δική μας επιλογή. Ήδη το 2013 εχει μειωθεί λίγο» είπε.

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε την αλλαγή του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, σημειώνοντας ότι μετά την αλλαγή δεν θα χρειάζεται η υπογραφή υπουργού, αλλά θα ελέγχεται από άλλο αρμόδιο όργανο το σχέδιο βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητειται η επέκταση της ενοικίασης εργαζομενων στο Δημόσιο και σε άλλες ειδικότητες εκτός των σεκιούριτι και καθαριστριών που ισχύει σήμερα. Η αλλαγη στις συνδικαλιστικές άδειες πρέπει να γίνει δήλωσε, μαζί με άλλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά σε συννενόηση με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Εξήγησε ότι είναι «δικοί μας εθνικοί σχεδιασμοί αυτά που κάνουμε στο ασφαλιστικό όχι ό,τι μας λεει η τρόικα, αίρουμε στρεβλώσεις και αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος, που δεν δομήθηκε σε υγιείς ασφαλιστικούς κανόνες, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, με ενα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, ένα φαύλο σύστημα αυτό σήμερα τελειώνει. Το ασφαλιστικό ν/σ είναι ο μίτος της Αριάδνης.»


 

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.