Στην Κύπρο τα ίχνη του Μπεν - Οι Αρχές στο νησί για τεστ DNA σε ξανθό Ρομά [εικόνες]Ξανά στην επιφάνεια η τύχη του Μπεν Νίνταμ ο οποίος χάθηκε στην Κω στις 24 Ιουλίου του 1991 σε ηλικία 1,5 έτους. Η αγωνία και πάλι, 22 χρόνια μετά, χτυπά κόκκινο καθώς νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για εντοπισμό του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Παναγιώτης Αβρίθης, έχει στα χέρια του φωτογραφικό υλικό από εκκλησία της Λεμεσού, στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ αυτών ένα καστανόξανθο αγόρι με καταγάλανα μάτια ηλικίας από 20 έως 25 ετών, ο οποίος όπως υποστηρίζει μοιάζει εκπληκτικά στον αγνοούμενο Μπεν.

Συγκεκριμένη πηγή ανέφερε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω, ότι το συγκεκριμένο αγόρι διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό.

Ο κ. Αβρίθης έχει ήδη ενημερώσει την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω Αλεξάνδρα Μουσούρα, στην οποία θα παραδώσει όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του.

Το θέμα απασχολεί ήδη την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, αφού από το 2005 ο τότε εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός, στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε είχε παραγγείλει τη διενέργεια ερευνών σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λάρισα και στη Βέροια.

Ο κ. Καραφλός, που υπηρετεί πλέον ως Αντεισαγγελέας Εφετών στην Αθήνα φέρεται μάλιστα να έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη των συγκεκριμένων στοιχείων.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το θρίλερ του μικρού Άγγλου που χάθηκε στην Ελλάδα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν μάλιστα να μείνουν μόνιμα στο νησί. Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αλλά το παιδί δεν βρέθηκε

Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.

Ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για τον μικρό Μπεν.

Η Σκότλαντ Γιάρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε και νέα εικόνα του Μπεν στην ηλικία των 21 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίνταμ, αναφερόμενη στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» ότι οι ελληνικές αρχές πάντα υποστήριζαν ότι «οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά», και τονίζει ότι «τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν».

Στη συνέντευξή της επεσήμανε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.