Ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες με 2-0 επί του ΛεβαδειακούΕπιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, που μετά την ήττα στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με γκολ των Ντε Μπλάσις (36΄) και Ουρτάδο (72΄), αφήνοντας τους Βοιωτούς χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους και διατηρώντας αήττητη την έδρα του.

Οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν μια πολύ «σφιχτή» αμυντική τακτική και με πολύ τρέξιμο προσπαθούσαν να καλύψουν όσο περισσότερο χώρο μπορούσαν, για να μην αφήσουν πεδίο δράσης στους Αρκάδες. Το πλάνο του Νίκου Καραγεωργίου απέδωσε, αφού οι διάδρομοι προς την περιοχή του Πρζιρόφσκι έκλεισαν και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Ταυτόχρονα, όποτε οι συνθήκες του αγώνα το επέτρεπαν οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν παρέλειπαν να κυνηγήσουν κάποια καλή αντεπίθεση, όπως στη φάση του 25ου λεπτού για παράδειγμα, με τον Κονέ να σεντράρει, τους αμυντικούς να αδρανούν και τον Κάντζι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 34΄ ο Κάντζι βρέθηκε στην περιοχή αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Γιάντση καθυστέρησε και ανακόπηκε σε μια μεγάλη στιγμή για τον Λεβαδειακό.

Ο Λεβαδειακός «πλήρωσε» τον ατομισμό του Αφρικανού ποδοσφαιριστή δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ντε Μπλάσις σημείωσε ένα γκολ που είναι υποψήφιο για το τέρμα της χρονιάς: από το βολέ του Ερνάντεζ η μπάλα προσγειώθηκε έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και στο κατέβασμα μετά την αναπήδησή της ο Αργεντινός την έστειλε στα δίχτυα με εκπληκτικό ψαλίδι από το ύψος της περιοχής.

Το γκολ έδωσε άλλη ψυχολογία στους Αρκάδες, οι οποίοι έκτοτε ήλεγξαν πλήρως το ρυθμό και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν, ενώ διασφάλισαν τη νίκη τους στο 72ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπλάσις βρήκε τον Κοντοέ, εκείνος βρήκε τον Ουρτάδο και ο τελευταίος έκανε το 2-0 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εντό – Λυκογιάννης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (63΄ Κοντοές), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Γκρατσίνι (67΄ Ουρτάδο), Μπακασέτας (72΄ Κουρμπέλης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος (73΄ Νικολακάκης), Μάγκας, Κονέ, Ιωαννίδης (83΄ Μπούστο), Ροτζέριο, Κάντζι, Σκέμπης, Γιάντσης (63΄ Ορτέγκα).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.