Ποινή φυλάκισης 20 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο του ερωτικού… αντίζηλού του.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος πίστευε ότι η σύζυγος του διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άλλον άνδρα κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του «υπόπτου» ενώ φέρεται ότι νωρίτερα είχε «κόψει» τα φρένα του οχήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η παράνομη δραστηριότητα του ιερέα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2006 σε χωριό της Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε για περίπου πέντε μήνες. Η έρευνα ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που πυρπολήθηκε κατέθεσε μήνυση. Ο ιερέας αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί για πρόκληση έκρηξης που είχε αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, αφού κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο με βόμβα μολότοφ!

Τελικά από το δικαστήριο η κακουργηματική κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα καθώς κρίθηκε ότι δεν προέκυψε από τη φωτιά κίνδυνος για άνθρωπο ενώ δε διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει βόμβα μολότοφ. Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές. Εκτός από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και τη δολιοφθορά στα φρένα ο ιερέας κατηγορήθηκε ότι είχε ρίξει στο όχημα και διαβρωτικό υγρό για να προκαλέσει φθορές.

«Είχαμε διαφορές σαν ανδρόγυνο. Λίγο με ζήλευε» κατέθεσε μεταξύ άλλων η σύζυγος του ιερέα μετά από επίμονες ερωτήσεις των δικαστών. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες προβάλλοντας άλλοθι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες τελέστηκαν οι συγκεκριμένες παράνομες πράξεις. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος.

Βασίλης Κυριακούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.