Αήττητο ήταν και πάει…

Άλφα… ΡομέουΟ Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, στη Λεωφόρο με σκορ 2-1.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, με τον Φιγκερόα (67’) να ισοφαρίζει προσωρινά το γκολ του Ζεκίνια (18’), όμως να έρχεται ο Ρομέου (75’) και να χαρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Μάντζιου, η οποία είχε και δοκάρι με τον Κάσες. Ευθύνη και στα δύο γκολ, φέρει ο Καπίνο.

Κινητικός, με κατοχή και κυκλοφορία ο Παναθηναϊκός, δεν είχε την τελική πάσα, ενώ όσες φορές την βρήκε… συνάντησε απέναντί του τον Σέρεμετ, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ καλός. Προσπέρασε τους «πράσινους» η ομάδα του Μάντζιου.
Το ματς:
Από τη μία ο Παναθηναϊκός ερχόταν με τη διάθεση να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα στην Τούμπα και από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός, ταξίδευε στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και έτοιμος για τη… «ζημιά». Οι «πράσινοι» ήταν από την αρχή πιο ζωηροί. Μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Πράνιτς να είναι κινητήριος μοχλός και το «μυαλό» της ομάδας και τον Μπεργκ με τον Κλωναρίδη να είναι κοντά του σε απόδοση, η ομάδα του Αναστασίου είχε καλή κυκλοφορία.

Στα καρέ του Σέρεμετ, όμως δύσκολα έφτανε για να απειλήσει, αφού ο Μάντζιος επέλεξε να κλείσει τα καρέ του με τρία στόπερ και τον Μπαϊκαρά να παίρνει όλη την δεξιά πτέρυγα. Σε μία από τις λίγες φορές, που… πατήθηκε η περιοχή του Καπίνο, ήρθε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντιόγκο έκανε τη σέντρα, ο Ζεκίνια έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και το σκορ στη Λεωφόρο άνοιξε για την ομάδα της Κομοτηνής. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει, όμως αυτή του η πίεση δεν καρποφόρησε μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αναστασίου, αρχικά να μην αλλάζει κάτι, αλλά λίγο αργότερα να ρίχνει στο παιχνίδι τον Φιγκερόα. Ο Αργεντινός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στην πρώτη φάση που του δόθηκε η ευκαιρία, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και παράλληλα δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του να κάνουν την ανατροπή. Τα λεπτά κυλούσαν, το παιχνίδι δεν γύριζε και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Πανθρακικό.

Ένα αχρείαστο φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου στον Ζεκίνια, έδωσε την ευκαιρία στον Κάσες να γεμίσει στην περιοχή, ο Καπίνο έκανε… κάτι σαν έξοδο, ο Ρομέου το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Τα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι το φινάλε, κύλησαν χωρίς να υπάρξει καν φάση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συναντούσε μια πολυπρόσωπη και μαζική άμυνα, όποιες αλλαγές και αν έκανε ο Αναστασίου.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Πανθρακικός για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναίκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (82’ Αμπεϊντ), Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (51’ Φιγκεόρα), Κλωναρίδης (60’ Ντίνας), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Κάσες (86’ Χρήστου), Ζεκίνια (79’ Χασομέρης).

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Χρήστου, Καθάριος, Κατσικοκέρης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Σταθόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.