Αποφάσιασν να παντρευτούν μετά από 80 χρόνια συμβίωσης

Ενας γάμος... ηλικίας 202 ετών!

Έπειτα από 80 χρόνια συμβίωσης, ένα ζευγάρι υπερηλίκων στην Παραγουάη αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου. Από το αναπηρικό του καροτσάκι, ο Χοσέ Μανουέλ Ριέλα, 103 ετών, υποσχέθηκε αιώνια πίστη και αγάπη στην 99χρονη σύντροφό του Μαρτίνα Λόπες, η οποία για την περίσταση φορούσε ένα λευκό, μακρύ νυφικό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον κήπο του σπιτιού τους και την παρακολούθησαν πολλά από τα οκτώ παιδιά τους, τα 50 εγγόνια τους, τα 35 δισέγγονά τους και τα 20 τρισέγγονά τους.
Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο είπε ότι πρώτη φορά παντρεύει ζευγάρι αυτής της ηλικίας. Πάντως, το ζευγάρι είχε ήδη τελέσει πολιτικό γάμο ύστερα από 49 χρόνια σχέσης. Η θρησκευτική τελετή όμως ήταν ένα γεγονός που περίμενε η νύφη και την συγκίνησε βαθιά, όπως δήλωσε η ίδια μετά.
Οι νιόπαντροι από τη Παραγουάη έγιναν οι νέοι κάτοχοι του άτυπου ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για τον πιο… ώριμο γάμο, καθώς την ημέρα που αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, μετρούσαν και οι δύο μαζί 202 χρόνια ζωής. Πήραν τα πρωτεία από ένα ζευγάρι Αμερικανών, τη Ρόουζ Πόλαρντ και τον Φόρεστ Λάνσγουεϊ που όταν παντρεύτηκαν, το 2011, ήταν 90 και 100 ετών αντιστοίχως.
Το ζευγάρι πρωτογνωρίστηκε σε ένα «τυφλό ραντεβού» το 1983, όταν και οι δύο ήταν χήροι και αρχικά δεν επιθυμούσαν να ξαναπαντρευτούν. Αργότερα, όταν ο Φόρεστ έθεσε πρώτος το ερώτημα «θα με παντρευτείς;», η Ρόουζ απάντησε «Ναι, όταν γίνεις 100 ετών». Όπερ κι εγένετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.