Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν όλη τη χώρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι βροχές που εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται πως θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα περιοριστούν σταδιακά από αύριο Πέμπτη κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ την Παρασκευή προβλέπεται μικρή άνοδος. Οι βροχές πάντως προβλέπεται να σταματήσουν σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Την Πέμπτη στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου:

Θα έχουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 23 βαθμούς τους Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στο Σαρωνικό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Πολλά τα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα
Μεγάλα προβλήματα στο Μεσολόγγι, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, προκάλεσαν οι καταιγίδες και οι δυνατοί άνεμοι που ξέσπασαν  το πρωί της Τετάρτης.

Στο Μεσολόγγι λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες παραδοσιακών σπιτιών στην περιοχή Τουρλίδα, που βρίσκεται κοντά στην λιμνοθάλασσα και καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στην περιοχή Περιθώρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το onairnews.gr πολίτες «εγκλωβίστηκαν» στην καταιγίδα στην παραλιακή ζώνη του Μεσολογγίου.

Στη Ναύπακτο, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις των παζαριών στην περιοχή Γρίμποβο, καθώς και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις καταστημάτων.

Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από δέκα κλήσεις για παροχή βοήθειας από πτώσεις δένδρων, ενώ η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, από το πρωί εξαιτιας της έντονης βροχόπτωσης έχει κοπεί το ρεύμα στα Δεμένικα με αποτέλεσμα οι αντλίες να μην μπορούν να δουλέψουν, ενώ άλλη μία φορά το Δημοτικό σχολείο της περιοχής έχει γεμίσει νερά. Μάλιστα, ο Δήμος της Πάτρας φέρεται να είναι έτοιμος να προσφύγει στον εισαγγελέα, αναζητώντας ευθύνες για τη μη πίστωση χρημάτων και την πληρωμή μηχανημάτων προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι ζημιές από την κακοκαιρία. Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr

Στον Πύργο, η πρωινή καταιγίδα με τους απανωτούς κεραυνους στον Πύργο ξαναζωντάνεψε τον φόβο της πλημμύρας. Ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν για λίγα λεπτά, ενώ αρκετοί άνθρωποι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Διαβάστε περισσότερα στο patrisnews.com

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
– Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

πρώτο θέμα, meteo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.