Ενισχυμένος ο Σαμαράς

Στο μέτωπο των εξελίξεων της Χρυσής Αυγής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε ποσοστό 81,9% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του Τύπου της Κυριακής. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα, καταγράφεται προβάδισμα της ΝΔ κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,1% της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 22,8%.

Καμμία άλλη παράταξη δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό εκλογικής επιρροής. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%, πέμπτο αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 5%, στο 4,8% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3%, βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ.

Εκτός Βουλής φαίνεται να παραμένουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,4% και η Νέα Ελλάδα με 1%.

Επικράτηση της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, με 60,8%, έναντι 33,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σαφές προβάδισμα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει την προτίμηση του 45,5%, τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμάται από το 26,5%.

Στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, εκτός του γεγονότος ότι οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), περισσότεροι από 7 στους 10 εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και περισσότεροι από 8 στους 10 θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

Τέλος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.