Ο Εργοτέλης έκανε το... δικό του στο ντέρμπι της ΚρήτηςΣημαντική νίκη με την οποία βελτίωσε αισθητά την θέση του στην βαθμολογία, φθάνοντας στην 2η θέση τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται την Κυριακή τον Παναθηναϊκό, πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου ο Εργοτέλης, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, επικράτησε με 3-1 του Πλατανιά στο Ηράκλειο.

Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Διαμαντάκος (36′), Πελέ (41′) και Ρομάνο (47′), ενώ για τους φιλοξενούμενους που έχασαν πολλές ευκαιρίες, μείωσε ο Τόρες στο 65ο λεπτό.

Η πρώτη αξιόλογη φάση, σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Κατάϊ σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον Αθανασίου σε δύσκολη επέμβαση. Οκτώ λεπτά αργότερα και σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Ρομάνο άλλαξε την μπάλα με τον Διαμαντάκο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιωργαλίδη, δίνοντας προβάδισμα στον Εργοτέλη. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν, φτάσαμε στο 41ο λεπτό, όταν ο Πελέ με «κεραυνό» από περίπου 25 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Πλατανιά κι έβαλε τις βάσεις για την νίκη του Εργοτέλη.

Στην επανάληψη και πριν καλά, καλά προλάβουν να περάσουν τρία λεπτά, οι γηπεδούχοι «σφράγισαν» την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Μπαντιμπανγκά έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα, όπου ο επερχόμενος Ρομάνο, δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Εργοτέλη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 52′ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Ναζλίδη, ενώ κατάφεραν να πετύχουν το «γκολ της τιμής» στο 65′ όταν ο Τόρες με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Αθανασίου.

Καλύτερος σε γενικές γραμμές ο Εργοτέλης, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ντέρμπι της Κρήτης, φτάνοντας αθόρυβα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αφήνοντας τον προβληματικό Πλατανιά σε «περιπέτειες».

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Εργοτέλης – Πλατανιάς για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:


Διαιτητής:
Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Χαντί, Ρομάνο – Κατάϊ, Φαϊσκα

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Πελέ (87` Κοζορώνης), Χαντί, Διαμαντάκος (70` Αναστασάκος), Ρομάνο (79` Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Γιωργαλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφελ, Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα (66` Στόλερ), Τετέ, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γουνδουλάκης (46` Τόρες), Κατάϊ (52` Πόποβιτς).

δολ.αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.