€7 εκατ. για τη Λεωφόρο, €17,5 εκατ. για το κλειστό της Ν. Σμύρνης

Η Περιφέρεια Αττικής μοίρασε 29,9 εκατ. ευρώ για 4 γήπεδαΠάνε και έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι εγκρίσεις για έργα ανακατασκευής γηπέδων. Τέσσερις μήνες μετά την απόφασή της να συνεισφέρει με 20 εκατ. ευρώ τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη χρηματοδότηση έργων για την ανάπλαση άλλων τεσσάρων γηπέδων, μεταξύ των οποίων το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εκτελεστέων Εργων της Περιφέρειας εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη να διατεθούν:

– 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

– 17,5 εκατ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

– 2,9 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά.

– 2,5 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά.

Το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο ψηφίστηκε μαζί με τον Προϋπολογισμό για το 2014, περιλαμβάνει 519 έργα και είναι συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

«Ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Σγουρός. Και συμπλήρωσε: «Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».

Μπίτσικα Παναγιώτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.