Αβέβαιο το μέλλον για τους 500 εργαζόμενους

Θεσσαλονίκη: Κατεβασμένα ρολά στο πολυκατάστημα «Φωκάς»

Κατεβασμένα μαύρα ρολά υπάρχουν από την Παρασκευή, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, τον «Φωκά» στην οδό Τσιμισκή.

Νωρίς το πρωί υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες του.

Η έξωση, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, αλλά και τα χρέη της εταιρείας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν τα 65 εκατ. ευρώ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έχει καταφύγει στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα και ενώ η αίτηση έγινε αποδεκτή, μέχρι σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμα καταθέσει το Business plan για την εξυγίανση της εταιρείας όπως οφείλουν σε διάστημα δύο μηνών.

Αποτέλεσμα, να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και των 500 περίπου εργαζομένων της, οι 216 εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

Υπογράμμισε δε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, όσοι φυσικά δεν βρίσκονται σε επίσχεση, έχουν να πληρωθούν κανονικά από το Μάρτιο και σε σύσκεψη με την εργοδοσία, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους, προσπάθησαν να βρουν μια βιώσιμη λύση για την επιχείρηση, χωρίς αποτέλεσμα.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.