Η Total Eclipse του Αργύρη και του Δημήτρη Μπεντίλα

Επένδυση €430.000 σε αυτοδίδακτους προγραμματιστές games από την Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία Total Eclipse που ίδρυσαν το 2004 ο Αργύρης και ο Δημήτρης Μπεντίλας έλαβαν χρηματοδότηση 430.000 ευρώ για να συνεχίσουν την προέλασή τους στον κόσμο των videogames. Τα δύο αδέλφια από την Θεσσαλονίκη δηλώνουν αυτοδίδακτα στον προγραμματισμό και στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και παίζουν από μικροί.

Η Total Eclipse ιδρύθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη και επί εννέα χρόνια η εταιρεία έχει αναπτύξει επτά παιχνίδια με υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών και για διαφορετικές πλατφόρμες. Ο πιο δημοφιλής τίτλος της Total Eclipse είναι η σειρά Clockwork Man, ένα παιχνίδι περιπέτειας για Windows, Mac και Linux. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Total Eclipse, ένα παιχνίδι παζλ για iOS με τίτλο A Clockwork Brain, συνδυάζει την επίλυση παζλ με την εξάσκηση του μυαλού και έχει ξεπεράσει τα 750.000 downloads μέσω χωρίς καν να διαφημιστεί, ενώ έχει λάβει ενθουσιώδεις κριτικές από τους παίκτες του.

Την χρηματοδότηση ανέλαβαν ιδιώτες επενδυτές και το επενδυτικό σχήμα Openfund. «Στην Total Eclipse διακρίναμε ένα κρυμμένο διαμάντι: Ένα μικρό στούντιο από τη Βόρεια Ελλάδα που ‘αθόρυβα’ σχεδιάζει παιχνίδια παγκόσμιας κλάσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα δώσει στο brand της Total Eclipse την ώθηση που του αξίζει», δήλωσε σχετικά με την νέα επένδυση ο Γιώργος Κασσελάκης, εταίρος του Openfund.

Στόχος της Total Eclipse, με την είσοδο των επενδυτικών κεφαλαίων, είναι να εκπληρώσει το φιλόδοξο επιχειρηματικό της σχέδιο και να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο brand στο casual gaming. Η χρηματοδότηση, δηλώνουν οι επενδυτές, θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που αναπτύσσει εσωτερικά η εταιρεία, στην κυκλοφορία μίας σειράς παιχνιδιών σε διαφορετικές πλατφόρμες και αγορές, καθώς και στη διεύρυνση της ομάδας της εταιρείας. Ήδη, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας επένδυσης, η Total Eclipse μετακινήθηκε σε νέα γραφεία και προχώρησε στην πρόσληψη δύο μηχανικών λογισμικού και ενός σχεδιαστή.

«Στον πυρήνα των προσπαθειών μας βρίσκεται η επιθυμία να δημιουργούμε παιχνίδια απολαυστικά τόσο για νέους όσο και για μεγαλύτερους παίκτες, με τα οποία να μπορούν να διασκεδάσουν εξίσου όλοι. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε μαζί με το Openfund ώστε να εκπληρώσουμε το όραμά μας για αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Total Eclipse», δήλωσε από την πλευρά του σχετικά με τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Αργύρης Μπεντίλας.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.