Δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί λόγω αντιδράσεων κρατουμένων

Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται από το Σάββατο, μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, ο Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια φυλακή της χώρας θα οδηγηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί αρχικά ο 45χρονος, τον κήρυξαν «ανεπιθύμητο».

Το πρωί της Δευτέρας μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, συνοδευόμενος από έναν εκ των συνηγόρων της οικογένειας, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο Ρουπακιάς απολογήθηκε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά το Σάββατο το πρωί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του, ο δράστης υποστήριξε όσα είχε πει και στους αστυνομικούς. Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του αλλά σε κοντινή καφετέρια. Το αυτοκίνητό του, είπε ότι το είχε παρκάρει ανάποδα, επειδή δεν έβρισκε αλλού να παρκάρει…

Επίσης ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητο και το είχε αγοράσει από Πακιστανό, ενώ επανέλαβε ότι δέχτηκε επίθεση και το έγκλημα το διέπραξε ευρισκόμενος σε άμυνα, όπως είχε ισχυριστεί και στην Αστυνομία. Επικαλέστηκε μάλιστα ιατροδικαστική έκθεση που διαπιστώνει ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι του.

Διαφοροποιημένος σε σχέση με την αρχική του κατάθεση, εμφανίστηκε ωστόσο, σε σχέση με το ρόλο του στη Χρυσή Αυγή.  Στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις και απλώς συμμετείχε σε εκδηλώσεις της.

Το θύμα, υποστήριξε, δεν το γνώριζε ούτε ήταν στοχοποιημένο, ενώ για την επίμαχη επικοινωνία ισχυρίσθηκε, ότι όντως δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, αλλά από φίλο του για άσχετο θέμα. «Έκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».

Βυθούλκας Διονύσης

Το καρτοτηλέφωνο του… Πακιστανού

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τα αποτελέσματα της άρσης των τηλεφωνικών συνδέσεων του Γιώργου Ρουπακιά. Έχει λάβει τουλάχιστον 6 κλήσεις ατόμων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του ναζιστικού μορφώματος, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και για τα άτομα που έκαναν αυτές τις κλήσεις, αφού ήταν αναγκασμένοι να στείλουν τη δικογραφία στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τ.Ο Χρυσής Αυγής Νίκαιας με τον Ρουπακιά έγινε στις 22:58 τη μοιραία νύχτα της περασμένης Τρίτης. Μάλιστα, το τηλεφώνημα δεν έγινε από το προσωπικό κινητό του προέδρου, αλλά από ένα δεύτερο που διατηρεί και είναι καρτοκινητό. Το εκπληκτικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, είναι ότι αυτό, έχει εκδοθεί στο όνομα ενός … Πακιστανού! Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ρουπακιάς, εκτός από τον προσωπικό αριθμό του, είχε κι αυτός δεύτερη συσκευή με κάρτα περιορισμένου και προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, που όμως είχε λήξει.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ακόμη, δεν έχει λάβει εντολή ή διάταξη από την ανακρίτρια που έχει την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για τη έρευνα κάποιων παραμέτρων

Οι επόμενες αστυνομικές ενέργειες θα καθοριστούν από τη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όταν οι δικαστικοί λειτουργοί το ζητήσουν. Αρχικά θα εντοπιστούν εκείνοι με τους οποίους μίλησε ο Γ. Ρουπακιάς το χρονικό διάστημα πριν από τη δολοφονία, στη συνέχεια από τις κεραίες εκπομπής θα εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα.

Θα ακολουθήσει άρση και για τις δικές τους επικοινωνίες, με σκοπό να εντοπιστούν άλλα άτομα με τα οποία επικοινώνησαν. Ο πιθανός συσχετισμός δράστη, προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, τα σημεία και ο σκοπός της «συνάντησης» μπορεί να αναδείξουν οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.