Πέρασαν 2 και πλέον χρόνια από τη στιγμή που ξέσπασε το θέμα των στημένων αγώνων όμως η δίκη ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Διεκόπη για την Παρασκευή (27/9) η δίκη για τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω της απουσίας ενός εκ των δυο δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα, αγόρευε την ίδια στιγμή στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία κρίθηκε σπουδαιότερης σημασίας από την έδρα, όμως, είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε αίτημα αναβολής από κανέναν δικηγόρο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής, με δεδομένο ότι περιμέναμε 27 μήνες για να αρχίσει η δίκη, ωστόσο η έδρα τη διέκοψε εκφράζοντας όμως την πρόθεση να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκδοθεί η απόφαση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα που λήγει η προσωρινή κράτηση του Ψωμιάδη και στη συνέχεια θα πρέπει υποχρεωτικά να αφεθεί ελεύθερος.

Το «παρών» έδωσαν οι 8 από τους 11 κατηγορούμενους: ο Μάκης Ψωμιάδης ως ιδιοκτήτης της Καβάλας, ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης (πρώην πρόεδρος Καβάλας) και οι Ιωάννης Παπακώστας (πρώην προπονητής Καβάλας), Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρώην πρόεδρος Αγρ. Αστέρα), Γεώργιος Χριστοβασίλης (πρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα), Ευάγγελος Αγγελής (παράγοντας ΠΑΣ), Δημήτρης Δημητρίου (μπουκ) και Γιώργος Χαβενετίδης (μπουκ).

Απουσίασαν οι Θωμάς Μητρόπουλος (πρώην πρόεδρος Ηλυσιακού), Διονύσιος Κωτούλας (πρώην πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας) και Περικλής Αμανατίδης (πρώην προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας).

Από πλευράς μαρτύρων παρόντες ήταν οι Κούγιας, Πιλάβιος, Ηλιόπουλος, Τεροβίτσας, Μήνης, Τσινιάρης, Κύρκος και Ήμελος, ενώ αντίθετα απουσίαζαν οι Πατέρας, Δαλούκας, Καϋμενάκης, Μάνταλος, Σαραϊδάρης και Παμπορίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες ανά περίσταση αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμός με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης για παράνομο στοιχηματισμό την τριετία 2008-11 είναι ο Μάκης Ψωμιάδης που παρουσιάζεται ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Καβάλας και εμφανίζονται μαζί με το γιο του, Σταύρο και τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα που εργαζόταν εκείνη την περίοδο στην Καβάλα να «έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με επικεφαλής τον Μάκη Ψωμιάδη που έστηνε παιχνίδια και πόνταραν σε αυτά σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού».

Από εκεί και πέρα στο μικροσκόπιο θα βρεθούν (σύμφωνα με το βούλευμα) τα παιχνίδια: Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/09) για το Κύπελλο, Καβάλα-ΠΑΣ 2-1 (13/4/09), Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 (45/09), Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας 3-0 (13/5/11), Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2 (27/4/09), Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/09), Πανθρακικός-ΠΑΣ 1-2 (10/1/10), ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (5/2/11) και Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0) (21/5/11).

δολ,αμπε

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.