Έβαλε μόνο τις… γκολάρες!Μια ΑΕΚ που δεν θα επιτρέψει αστεία για το αν θα είναι περαστική ή όχι από τη Football League εμφανίστηκε στη Φυλή.

Φτιάχνοντας διψήφιο αριθμό ευκαιριών, κάνοντας ήρωα τον αντίπαλο γκολκίπερ και χάνοντας και πέναλτι με τον Ντακόλ, η «Ένωση» επικράτησε (μόνο) 2-0 του Μανδραϊκού.

Σοβαροί οι «κιτρινόμαυροι», εκμεταλλεύτηκαν τις γκολάρες των Σταθάκη (από τη σέντρα στο 11’) και Πλατέλλα (με υπέροχο σόλο στο 82’) και ικανοποίησαν τους περισσότερους από 3.000 φίλους τους που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Πώς έπαιξε

Άλλος ήταν φαβορί, άλλος θα επιλεγόταν υπό «κανονικές» συνθήκες και άλλος ήταν τελικά ο τέταρτος ξένος που διάλεξε ο Τραϊανός Δέλλας για την αποστολή. Παρόλο λοιπόν που ο Ράμα έμοιαζε επικρατέστερος και ο Τσιρίλο θα έπαιρνε τη θέση αν δεν ήταν ανέτοιμος, ο Πόποβιτς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή -αλλά και στην ενδεκάδα.

Σε σχηματισμό 4-4-2 λοιπόν, η «Ένωση» παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης και Τσουκαλάς. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στα άκρα ήταν οι Πόποβιτς (αριστερά), Πλατέλλας (δεξιά) και ο Ντακόλ κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Με το χαρακτήρα που είναι υποχρεωμένη -αυτό του αφεντικού της κατηγορίας- μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Δεν χρειάστηκε να περάσουν όμως ούτε 15 δευτερόλεπτα -όταν αντίπαλος σήκωσε «στον αέρα» τον Πλατέλλα- για να καταλάβει τι θα συναντήσει φέτος. Και το κατάλαβε. Αντίθετα, δεν κατάλαβε τι τον βρήκε ο τερματοφύλακας του Μανδραϊκού στο 11’: Τότε που το «τούβλο» του Σταθάκη απ’ τη σέντρα καρφώθηκε (με τη βοήθεια και του αέρα) στο παραθυράκι του.

Αυτό ήταν… Η ΑΕΚ απαλλάχθηκε από το (όποιο) άγχος. Κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Την άλλαξε -σε αρκετές περιπτώσεις- με τρόπο ελκυστικό στο μάτι. Και θα την είχε στείλει τουλάχιστον μια φορά ακόμη στα δίχτυα αν ο Χρόνης δεν έκανε (κυριολεκτικά) το ματς της ζωής του. Ή αν οι Ανάκογλου, Πλατέλλας και Ντακόλ δεν σπαταλούσαν… πάνω του τις υποδειγματικές κάθετες του πανταχού παρόντα Κορδέρο.

Ακριβώς στο ίδιο πνεύμα, δε, κινήθηκε και ο Μπρέσεβιτς. Όταν βρέθηκε λοιπόν δυο φορές «φάτσα» με τον τερματοφύλακα (σε αμφότερες τις περιπτώσεις από μπαλιές του Ανάκογλου) ο Κροάτης τα ‘κανε επίσης θάλασσα. Τόσο θάλασσα, σαν αυτή που έπιασε δις τον Τζανετόπουλο στην άμυνα. Και θα ‘κανε ήρωα τον Σερέπα, αν ο Βούρας δεν δήλωνε παρών στις δυο πολύ καλές ευκαιρίες του Μανδραϊκού.

Κάπως έτσι, ο αντίπαλος έπαιρνε θάρρος. Άρχισε να σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Κι άρχισε να το σκέφτεται ακόμα πιο ζωηρά, όταν ο Ντακόλ κέρδισε -αλλά έστειλε στα ουράνια- πέναλτι στο 75’. Η σημερινή ΑΕΚ όμως ήταν σοβαρή. Και παρόλο που είδε τον γκολκίπερ να της αρνείται ξανά το γκολ που δικαιούταν (σε κεφαλιά του Ντακόλ), έκοψε τα αστεία. Όπως ακριβώς έκοψε -από πλάγια- την αντίπαλη άμυνα ο Πλατέλλας, σφραγίζοντας με δεύτερη γκολάρα τη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Κυριάκος Μίχας): Χρόνης, Χουστουλάκης, Μακαβάρας, Κολτσίδης (64’ λ.τ. Γκουβίδης), Αγκόλι, Μπιλίτσης, Ζουραβιόβ (57’ Καλογρίδης), Καιμακούδης, Ζαχαράτος (50’ λ.τ. Βασιλείου), Σερέπας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας: Βούρας, Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Τσουκαλάς, Κορδέρο (90’ Παληαρούτας), Ανάκογλου, Πόποβιτς (90’+3’ Πεταυράκης), Πλατέλλας, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (70’ Γροντής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΓΗΠΕΔΟ: Φυλής

Γιώργος Μαραθιανός

Video από το contra.gr:

Μανδραϊκός – ΑΕΚ 0-2 Στιγμιότυπα από greekgoalsellas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.