Η Ρωσία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για να τελειώσει ο εμφύλιος στην ΣυρίαΗ Ρωσία δεν επιθυμεί να παρασυρθεί σε έναν πόλεμο εξαιτίας της Συρίας τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα θα διατηρήσει τη βοήθεια που προσφέρει στη Δαμασκό στα τρέχοντα επίπεδα στην περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική  επέμβαση.

«Θα βοηθήσουμε τη Συρία; Θα την βοηθήσουμε. Τους βοηθάμε τώρα. Τους προσφέρουμε όπλα, συνεργαζόμαστε σε οικονομικό επίπεδο και, ελπίζω, θα συνεργαστούμε περαιτέρω σε ανθρωπιστικό επίπεδο (…) για να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, τους άμαχους, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε, μετά το πέρας της συνόδου της Ομάδα των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη.

Οι δηλώσεις του απηχούν τα σχόλια άλλων ρώσων αξιωματούχων που έχουν επίσης πει ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να παρασυρθεί στη συριακή σύγκρουση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.