Ο 15χρονος Jaylen Bledsoe από την πόλη Hazewood των ΗΠΑ κατάφερε να κάνει το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων πραγματικότητα.

Δημιούργησε την δική του τεχνολογική επιχείρηση web design και άλλων υπηρεσιών πριν από δύο χρόνια και μέσα σ’ αυτό το διάστημα κατάφερε να την εκτοξεύσει την αξία της στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτοδημιούργητος, καινοτόμος και σίγουρα πολύ έξυπνος δίνει την εξής συμβουλή: «Τολμήστε!». Δούλεψε σκληρά από τα 13 του και κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς. Είπε ότι χρειάστηκε πολύ θάρρος για να τα καταφέρει και μας συμβουλεύει να μην αφήνουμε τίποτα να μας καταρρίπτει για πολύ καιρό, πάντα μπορούμε να γυρίσουμε λίγο πίσω και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να συνεχίσουμε.

Με τον νεαρό μαθητή ασχολήθηκαν ιδιαίτερα τα τοπικά κανάλια της περιοχής και τον Μάρτιο του 2012 έδωσε την πρώτη του συνέντευξη. Παρόλο που κέρδισε δημοσιότητα δεν πτοήθηκε και συνέχισε το έργο του μεγαλώνοντας την επιχείρηση με 150 συμβασιούχους.

Σαν παιδί πάντως, ο Jaylen δεν είχε ποτέ τις συνηθισμένες δραστηριότητες ενός έφηβου. Ασχολήθηκε με τους σχολικούς συλλόγους και ήταν πρόεδρος στο σχολικό σύλλογο μαθητών, καθηγητών και κηδεμόνων. Ήταν υπεύθυνος για τις επιλογές των χορτοφάγων στην καφετέρια του Γυμνασίου του. Παράλληλα είχε δράση και εκτός σχολικού χώρου ως διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Σαιντ Λούις «Volunteen», ένα πρόγραμμα για την προώθηση του εφηβικού εθελοντισμού.

«Δεν βλέπω πολλούς στην ηλικία του να κάνουν πράγματα που κάνει εκείνος» δήλωσε ο πατέρας του νεαρού μαθητή και τόνισε το πόσο περήφανος είναι για τον γιό του. Φυσικό και επόμενο θα πει κανείς μιας και αποδείχτηκε ευφυέστατος και ανεξάρτητος παρόλο που είναι τόσο μικρός και πολλά παιδιά στη ηλικία του τα ενδιαφέρει μόνο να φλερτάρουν.

Ο Jaylen άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για το web design μετά από κάποια μαθήματα που παρακολούθησε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο του, τα οποία ήταν και η βάση για την επιχείρηση του.

Πολλοί θα έλεγαν ότι αφού κατάφερε τόσα πολλά και έχει μεγάλο εισόδημα για την ηλικία του, ο 15χρονος δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Παρόλα αυτά συνεχίζει και έχει όνειρα μιας και όταν τελειώσει το λύκειο θέλει να φοιτήσει στο Χάρβαρντ και να γίνει δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.