Για τις περικοπές στις λειτουργικές και μισθολογικές δαπάνες στην Αστυνομία

Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας.

Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών και τονίστηκε πως «η Κυβέρνηση, παρά τους αγώνες μας που τυγχάνουν της καθολικής στήριξή τους από την ελληνική κοινωνία, δεν έχει προβεί ακόμα σε αναθεώρηση της ακολουθητέας από αυτήν πολιτικής στον τομέα των περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Επίσης επισημάνθηκε πως δεν έχει υλοποιηθεί από την κυβέρνηση, ούτε η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την επικινδυνότητα της εργασίας τους «καίτοι ουδείς αμφιβάλλει ότι οι ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, προσφέρουν τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζοντας πολύ πιο οξυμμένα προβλήματα, νέες απειλές και προκλήσεις, μια συνολική αβεβαιότητα εν τέλει, για το υπηρεσιακό και το οικογενειακό τους μέλλον».

Όπως ειπώθηκε τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποφάσισαν σειρά ένστολων πανελλαδικών κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη και «η μαζική συμμετοχή και η δυναμική έκφραση της αγωνίας που διακατέχει το σύνολο των ενστόλων για τη συνεχιζόμενη απαξίωσή τους, θα αποτελέσει εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος τη δέουσα απάντηση σε όσους εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.