Στην Αφρική η επόμενη Ιμπίθα…

Η Γκάνα... νέος παράδεισος της νυχτερινής ζωής  (Photograph: Christine Osborne Pi)

Ξεχάστε την Ιμπίθα, και την Αγία Νάπα. Ο νέος παράδεισος των πάρτι είναι οι ακτές της Γκάνα, στον Ατλαντικό.

Στην χρυσαφένια παραλία του Κοκρομπίτ, ενός χωριού δυτικά της Άκρα, πρωτεύουσας της Γκάνα, βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για το μεγαλύτερο beach party που έγινε ποτέ στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπως δηλώσαν στην εφημερίδα The Guardian οι διοργανωτές του.

«Σχεδιάζουμε ένα beach party με DJs, φαγητό και ξεφάντωμα που θα διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα. Εμπνευστήκαμε από τα καλοκαιρινά event που γίνονται στο Μαϊάμι», δήλωσε ο Μπέιζιλ Άντονι, γενικός διευθυντής της Silky Entertainment, η οποία διοργανώνει το Ghana Summer Beach Rave 2013. «Αναμένουμε χιλιάδες άτομα, τα διπλάσια απ’ ό,τι πέρσι.» Τα beach party προσελκύουν όλο και περισσότερους ντόπιους, ενώ υπάρχουν και ξεχωριστές εκδηλώσεις όπως το δημοφιλές Tidal Rave, που σκοπό έχει να προσελκύσει φοιτητές, και το Bella Roma πάρτι, όπου συρρέουν ομογενείς και πλούσιοι κάτοικοι της Γκάνα.

Τώρα σκοπός της εγχώριας βιομηχανίας διασκέδασης  είναι να προσελκύσει τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο στα beach party της Γκάνας, βαδίζοντας στα χνάρια της Ιμπίθα και της Αγίας Νάπας.  «Η επόμενη Ιμπίθα θα βρίσκεται στην Αφρική», δήλωσε ο Άντριου Τούμι, ένας Βρετανογκανέζος τραγουδιστής. «Προσπαθούμε να μιμηθούμε την μουσική και την ατμόσφαιρα της Ιμπίθα, και  να δημιουργήσουμε έναν δικό μας ήχο, μια μείξη χάουζ μουσικής και αφρικανικών ρυθμών.» Χάρη στις νέες μουσικές τάσεις ανά την αφρικανική ήπειρο, όπως η αφρικανική χάουζ και ποπ, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τέτοιου είδους πάρτι.

Σε ένα μικρό και ακριβό κλαμπ στην Άκκα, ντόπιοι, Λιβανέζοι και ομογενείς  συνωστίζονται για να ακούσουν τον ιταλό DJ Μο Μπλακ, ο οποίος έπαιζε τέκνο στην Ευρώπη, αλλά  συνειδητοποίησε ότι στην Γκάνα υπάρχει μέλλον για την χάουζ μουσική. «Η κατάσταση εδώ είναι λίγο πολύ η ίδια με αυτή στην Ιταλία. Ο κόσμος θέλει να χορέψει, να διασκεδάσει. Αλλά οι μουσικές προτιμήσεις είναι διαφορετικές. Δεν τους ενδιαφέρει η τέκνο, προτιμούν την αφρικανική χάουζ», λέει ο DJ.

Ο αυξημένος τουρισμός έχει τονώσει την νυχτερινή ζωή στη Γκάνα. Η χώρα που ψηφίστηκε ως η 11η πιο φιλική χώρα στον κόσμο από το περιοδικό Forbes, προσελκύει τουρίστες που ενδιαφέρονται για την κουλτούρα της δυτικής Αφρικής και τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε από 400.000 το 2005 σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο το 2011. Σύμφωνα με τις Αρχές Τουρισμού της Γκάνα τα beach party αναπτύσσονται διαρκώς, προσελκύοντας πολύ νέο κόσμο και αποφέροντας έσοδα στους ντόπιους προμηθευτές ποτών και τροφίμων.

Υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά. Μια από τις επιπτώσεις του αναπτυσσόμενου τουρισμού είναι η αυξημένη χρήση ναρκωτικών. Στην αγορά κυκλοφορεί πλέον όχι μόνο μαριχουάνα, αλλά και μεγάλες ποσότητες από κρακ, κοκαΐνη και μεθαμφεταμίνες.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.